Tiešsaistes lekcijā topošie vecāki uzzinās par dzemdību norisi

Veselība
VS.LV 18:02, 29.11.2022 0

Tiešsaistes lekcijā topošie vecāki varēs rast atbildes uz interesējošiem jautājumiem gan par sagatavošanos dzemdībām, gan par dzemdību norisi, informēja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Dana Bileskalne.

 

Paredzēts, ka bezmaksas lekcijas laikā topošie vecāki tiksies ar Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas vecāko vecmāti Baibu Mincenbergu, lai uzzinātu un saņemtu atbildes uz sev aktuālajiem jautājumiem.

Vecmāte ir speciālists, kurš topošajiem vecākiem palīdz ne tikai profesionāli, bet arī ar sirdi, ir līdzās gan pirms dzemdībām, gan sagaidot mazulīti, gan arī palīdzot jaunajiem vecākiem pielāgoties bērniņa ienākšanai ģimenē.

Mincenberga sarunas laikā stāstīs par to, kad ir laiks doties uz dzemdību nodaļu, ko ņemt līdzi, dodoties uz dzemdībām, dzemdību norisi un dzemdību sāpju remdēšanas paņēmieniem.

Tāpat viņa stāstīs ar atšķiras fizioloģiskas dzemdības no ķeizargrieziena, par partnera lomu dzemdībās, piemērotu un drošu vidi mazulim, kā arī pēcdzemdību periodu.

Topošajiem vecākiem tiks piedāvāts arī video ieskats Dzemdību nodaļā, lai radītu drošības sajūtu un sniegtu pēc iespējas skaidrāku priekšstatu - kā izskatās vieta, kur notiek dzimst mazuļi.

Tikšanās tiek organizēta Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta "Vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Talsu novadā" laikā.

Pasākums notiks 12.decembrī plkst.15 tiešsaistes platformā "Zoom".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība SPKC sniedz padomus talkas dalībniekiem (+VIDEO)

Lai āra darbs sagādātu prieku, jums jāievēro vienkārši noteikumi.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Lasiet arī

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.