Dabas muzejā notiks izstāde par veselības augiem un garšaugiem

Veselība
VS.LV 14:22, 19.09.2022 0

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 21. līdz 25. septembrim norisināsies izstāde "Veselības augi un garšaugi 2022", kas tapusi sadarbībā ar Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu klubu "Tomāts" un Bulduru Dārzkopības vidusskolas siltumnīcām, aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Undīne Preisa.

 

Viņa norāda, ka rudenī, kad īpaši svarīga kļūst imunitātes stiprināšana, muzejs piedāvā iepazīt ārstniecības augu, garšaugu un dažādu netradicionālo dārzeņu daudzveidību, saņemt konsultācijas par to audzēšanu un uzzināt par to plašajām lietošanas iespējām.

Izstādē piedalīsies Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" biedri: Sarma Žarčinska, Niāra Trone, Rita Armulika, Maija Čerjaka, Darja Jureviča un Ludmila Kodzasova, kā arī speciālisti no Bulduru Dārzkopības vidusskolas siltumnīcām.

Dalībnieki sola bagātīgu eksponātu daudzveidību: iekštelpās un dārzā audzējami veselības augi un garšaugi, smiltsērkšķi, paprika, čili, baklažāni un mazāk zināmi eksotiski dārza augi. Izstādes laikā varēs iegādāties augu sēklas un stādus, tāpēc jo īpaši aicināti dārzkopji, kas meklē jaunus dārzeņu veidus un šķirnes.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.