Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam aizvien trūkst brigāžu - Cipule

Veselība
LETA 15:11, 14.06.2022 0

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) joprojām trūkst brigāžu, intervijā TV3 atzīmēja NMPD direktore Liene Cipule.

 
Foto: LETA

Pašlaik NMPD trūkst vairāk nekā 20 brigādes. Pēc Cipules vārdiem, brigāžu nodrošinājums NMPD pašlaik ir sliktāks nekā pirms pāris gadiem, bet dienests esot iemācījies strādāt un izdzīvot arī darbinieku iztrūkuma apstākļos.

Šādos apstākļos joprojām ir aktuāli veidot divu personu medicīniskās brigādes, bet nepieciešams veikt darbinieku apmācības kvalitatīva darba nodrošināšanai. NMPD 40% izsaukumu jau tagad izpilda divu cilvēku sastāvā.

Cipule atzīmēja, ka Veselības ministrija ir atsaukusies vistuvākajā laikā pārrunāt šos jautājumus.

Dienestā pašlaik strādā četri cilvēki no Ukrainas - trīs Rīgā un viens Kurzemē. Viņi brigādēs darbojas kā "otrās personas". Šie cilvēki tiek iesaistīti apmācībās, viņiem piesaistīti mentori.

Taujāta par augošo degvielas cenu ietekmi uz NMPD darbu, Cipule uzsvēra, ka dienestam arī pašam jābūt gatavam strādāt maksimāli efektīvi. Augošās cenas uzliekot vēl lielāku pienākumu izvērtēt un nedoties izsaukumos, kas nav neatliekami.

Paralēli NMPD iesniedzis Veselības ministrijā arī aprēķinus, kāda varētu būt augošo degvielas cenu ietekme un cik lieli papildus līdzekļi dienestam varētu būt nepieciešami.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība SPKC sniedz padomus talkas dalībniekiem (+VIDEO)

Lai āra darbs sagādātu prieku, jums jāievēro vienkārši noteikumi.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Lasiet arī

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kultūra Dziedāja Palū: «Tas ir stāsts par to, kas notiek sievietes prātā» (+VIDEO)

Palū ar ievērojamiem sasniegumiem piedalījusies šovā “Lietuvas balsas”, nokļūstot populārās lietuviešu dziedātājas Monikas Liu komandā.