Medicīnas preču PVN celšanas dēļ piešķir 2,6 miljonus eiro

Veselība
LETA 15:11, 26.12.2021 0

Veselības ministrijai šonedēļ valdība piešķīra finansējumu 2 627 363 eiro apmērā, lai segtu izdevumus, kas radušies laikposmā no 1.jūlija līdz 31.oktobrim saistībā ar pievienotās vērtības nodokļa likmes pieaugumu iegādātajām medicīniskajām ierīcēm un precēm.

 

Atbilstoši Augstākās tiesas Senāta 22.marta spriedumam tika mainīta pievienotās vērtības nodokļa piemērošanas kārtība no 12% uz 21% medicīniskām ierīcēm un precēm, kas, pēc Veselības ministrijas paustā, atstāja būtisku ietekmi uz ārstniecības iestāžu un Veselības ministrijas padotības iestādes budžetu un pakalpojumu izmaksām.

No piešķirtās summas 2 517 216 eiro paredzēti Nacionālajam veselības dienestam, 32 284 eiro - Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, 768 eiro - Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centram, un 77 095 eiro - Valsts asinsdonoru centram.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība SPKC sniedz padomus talkas dalībniekiem (+VIDEO)

Lai āra darbs sagādātu prieku, jums jāievēro vienkārši noteikumi.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Lasiet arī

Kultūra Pārdaugavas nākotnes forumā definēs kultūras dzīves attīstību

Pārdaugavas nākotnes forumā plāno definēt Rīgas kreisā krasta kultūras dzīves attīstību, informē "Pārdaugavas kultūras apvienība".

Interesanti fakti Iedzīvotāji Latvijā optimistiskāki par dzīves līmeņa uzlabošanos nekā ES vidēji

Latvijā 34% iedzīvotāju cer, ka nākamo piecu gadu laikā to dzīves līmenis paaugstināsies, kamēr Eiropas Savienībā (ES) uz dzīves līmeņa pieaugumu cer vidēji 15%, liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Sabiedrība Ukrainas pilsoņiem piešķirtas četras stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) aprīlī piešķīris četras stipendijas radošo stipendiju programmā Ukrainas pilsoņiem 7200 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.