LU un RSU studenti turpina sadarbību ar slimnīcām pacientu aprūpē

Veselība
LETA 11:21, 11.10.2021 0

Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) medicīnas studenti arī šajā Covid-19 vilnī turpina sadarbību ar slimnīcām, lai atbalstītu medicīnas personālu pacientu aprūpē, atzīmēja augstskolu pārstāvji.

 
Foto: LETA

Kā skaidroja LU prorektors Valdis Segliņš, LU nav izstrādāts administratīvais rīkojums par studentu iesaisti, taču rezidenti brīvprātīgi turpina palīdzēt stacionāros. Bieži vien medicīnas studenti procesā ir iesaistīti tik ļoti, ka viņus grūti atgūt studiju procesā, stāstīja augstskolas prorektors.

RSU pārstāve Ieva Nora Gediņa informēja, ka RSU studentu iesaiste iepriekšējos pandēmijas viļņos bija plaša, bet balstīta brīvprātībā. No augstskolas puses tā netika koordinēta, lai arī augstskola izplatīja Veselības ministrijas aicinājumus pieteikties Covid-19 pacientu aprūpei. Līdzīgi RSU rīkosies arī tagad.

RSU Studējošo pašpārvaldes valdes priekšsēdētāja Paula Feldmane papildināja, ka RSU studenti iepriekšējos pandēmijas viļņos plaši nāca palīgā mediķiem, lai pēc iespējas atslogotu ārstu un citu veselības aprūpes darbinieku darbu.

"Šis bija brīvprātībā balstīts solis, kuru ticu, ka studenti būs gatavi atkārtot, ja situācija kļūs katastrofāli smaga. No Studējošo pašpārvaldes puses mēs studentus mēģināsim mobilizēt. Ņemot vērā, ka medicīnas un veselības aprūpes studenti ir vakcinējušies, atsaucība varētu būt vēl lielāka nekā iepriekš," sacīja Feldmane.

Jau ziņots, ka 7.oktobrī Valsts operatīvā medicīniskā komisija nolēmusi Latvijas medicīnas nozarē izsludināt ārkārtas situāciju.

Tas nozīmē, ka ārstniecības iestādes būs pilnvarotas brīvāk rīkoties ar saviem resursiem, lai sniegtu palīdzību gan Covid-19, gan neatliekamajiem pacientiem ar citām saslimšanām.

Veselības ministrijā iepriekš skaidroja, ka ārkārtas situācija medicīnā uztverama kā pēdējais signāls sabiedrībai, ka situācija ārstniecības iestādēs ir ļoti sarežģīta, un ir nepieciešams ikviena atbalsts cīņā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu.

Ārkārtējo situāciju medicīnā izsludina gadījumos, ja tūlītēji pieejamo medicīnisko resursu apjoms neatbilst esošajam vai prognozējamam cietušo vai saslimušo skaitam.

Veselības ministrija ir izplatījusi aicinājumu visiem mediķiem un medicīnas studentiem pieteikties palīdzēt Covid-19 pacientu aprūpē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība SPKC sniedz padomus talkas dalībniekiem (+VIDEO)

Lai āra darbs sagādātu prieku, jums jāievēro vienkārši noteikumi.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Lasiet arī

Kultūra Pārdaugavas nākotnes forumā definēs kultūras dzīves attīstību

Pārdaugavas nākotnes forumā plāno definēt Rīgas kreisā krasta kultūras dzīves attīstību, informē "Pārdaugavas kultūras apvienība".

Interesanti fakti Iedzīvotāji Latvijā optimistiskāki par dzīves līmeņa uzlabošanos nekā ES vidēji

Latvijā 34% iedzīvotāju cer, ka nākamo piecu gadu laikā to dzīves līmenis paaugstināsies, kamēr Eiropas Savienībā (ES) uz dzīves līmeņa pieaugumu cer vidēji 15%, liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Sabiedrība Ukrainas pilsoņiem piešķirtas četras stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) aprīlī piešķīris četras stipendijas radošo stipendiju programmā Ukrainas pilsoņiem 7200 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.