Mirusi kādreizējā NBA zvaigzne Dikembe Mutombo

Sports
VS.LV 21:08, 30.09.2024 0

Pēc cīņas ar smadzeņu vēzi 58 gadu vecumā mirusi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kādreizējā zvaigzne Dikembe Mutombo, pirmdien paziņoja NBA.

 

Kongo dzimušais centra spēlētājs Mutombo NBA aizvadīja 18 sezonas no 1991. līdz 2009.gadam.

Karjeras laikā viņš astoņas reizes piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē un četras reizes tika atzīts par sezonas labāko aizsardzības spēlētāju. Divas sezonas Mutombo noslēdza kā labākais cīņā par atlēkušajām bumbām, bet trīs sezonas bija labākais bloķētājs.

1991.gada NBA draftā Mutombo ar ceturto numuru izraudzījās Denveras "Nuggets" komanda, kurā viņš uzsāka savu karjeru NBA, pēc tam spēlējot arī Atlantas "Hawks", Filadelfijas "76ers", Ņūdžersijas "Nets", Ņujorkas "Knicks" un Hjūstonas "Rockets" vienībās. Atlantas un Denveras vienības ir iemūžinājušas 55.numuru, kas bija uz Mutombo krekla.

Vistuvāk NBA titulam Mutombo bija 2001. un 2003.gadā, kad attiecīgi ar "76ers" un "Nets" komandām piedzīvoja zaudējumus finālsērijās.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas basketboliste uzņemta FIBA Slavas zālē (VIDEO)

Ilggadējā Rīgas TTT meistarkomandas un Latvijas izlases, kā arī PSRS izlases centra spēlētāja Skaidrīte Smildziņa-Budovska sestdien Singapūrā tika uzņemta Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Slavas zālē.

Sports Ostapenko zaudē Gvadalaharas turnīra pirmajā mačā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Gvadalaharas "WTA 500" tenisa turnīra pirmajā spēlē,

Sports Saveļjevs: Šķiet, ka nospēlēju tā, kā treneris vēlējās

Latvijas vīriešu futbola izlases pussargs Aleksejs Saveļjevs UEFA Nāciju līgas pirmajos mačos rādījis tādu sniegumu, kādu galvenais treneris Paolo Nikolato vēlējies, sarunā ar aģentūru LETA minēja futbolists.

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Lasiet arī

Sports Treniņa laikā Pērnavā gājis bojā Latvijas motosportists Juris Apinis

Pērnavā sestdien treniņbrauciena laikā gājis bojā Latvijas motosportists Juris Apinis, informē Igaunijas Motosporta federācija.

Sabiedrība Nomiris Latvijas Fotogrāfijas muzeja dibinātājs Pēteris Korsaks

Mūžībā devies fotogrāfs, fotovēsturnieks, viens no Latvijas Fotogrāfijas muzeja (LFM) izveidotājiem Pēteris Korsaks, liecina muzeja publicētā informācija sociālajos tīklos.

Kultūra Miris Latvijas Nacionālās operas ilggadējais solists Blaumanis

Trešdien, 15.maijā, mūžībā devies Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) ilggadējais solists, baritons Andris Blaumanis, vēsta LNOB.

Kriminālziņas Militāro mācību laikā gājis bojā NBS karavīrs

Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumā militāro mācību laikā, gūstot ar dzīvību nesavienojamas traumas, miris Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, VS.LV informēja NBS.