Spānijas futbolisti iekļūst Eiropas čempionāta finālā

Sports
VS.LV 00:09, 10.07.2024 0

Spānijas vīriešu futbola izlase otrdien Minhenē iekļuva Eiropas čempionāta finālā.

 

Spānija ar 2:1 (2:1) pieveica Franciju.Pirmais vārtu gūšanas moments bija piektajā minūtē, kad pēc Lamina Jamala centrējuma no labās laukuma puses ar galvu no vārtsarga laukuma pāri vārtiem sita Fabians Ruiss.

Tomēr vārtus pirmā guva Franciju. Devītajā minūtē Randals Kolo Muanī pēc Kiliana Mbapē centrējuma no kreisās laukuma puses tika atstāts viens pats pie tālā vārtu staba un ar galvu raidīja bumbu vārtu labajā augšējā stūrī - 1:0 Anglijas labā.

21.minūtē Spānija rezultātu izlīdzināja. Jamals, kurš ar māņu kustību tika vaļā no sedzēja Adrjēna Rabio un ar spēcīgu slīpu sitienu raidīja bumbu vārtos, tai vispirms atsitoties pret kreiso vārtu stabu - 1:1.

Kamals kļuva par jaunāko vārtu guvēju Eiropas čempionāta maču vēsturē, gūdams vārtus 16 gadu un 362 dienu vecumā.

Vēl četras minūtes vēlāk spāņi izvirzījās vadībā ar 2:1. Dani Olmo ar māņu kustību soda laukumā atbrīvojās no Oreljēna Čuamenī un sita vārtos. Žils Kundē centās ar kāju bumbu atvairīt, taču tā ielidoja vārtos.

Otrā pusfinālā trešdien tiksies Nīderlande un Anglija.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās, izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūstot katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām un četrām labākajām trešo vietu ieguvējām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Sports Parīzē noslēgtas paralimpiskās spēles

Svētdien "Stade de France" stadionā tika noslēgtas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.

Lasiet arī

Sports Spānija un Francija cīnās par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālā

Spānijas un Francijas vīriešu futbola izlases šodien Minhenē pusfinālā cīnīsies par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīra finālā.

Sports Eiropas futbola čempionātā tiek noskaidrotas pirmās pusfinālistes

Šodien Vācijā Eiropas futbola čempionātā tiks noskaidrotas pirmās divas pusfinālistes, ceturtdaļfinālā spēkojoties Spānijai ar Vāciju un Portugālei ar Franciju.

Sports Turcijas un Nīderlandes futbolisti iekļūst Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā

Turcijas un Nīderlandes futbolisti otrdien Vācijā iekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Sports Turcija un Gruzija iekļūst Eiropas futbola čempionāta astotdaļfinālā

Turcijas un Gruzijas izlases trešdien Hamburgā iekļuva 2024.gada Eiropas futbola čempionāta astotdaļfinālā.