Ostapenko Romā tiksies ar slovākieti Šramkovu

Sports
LETA 09:21, 13.05.2024 0

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra astotdaļfinālā tiksies ar slovākieti Rebeku Šramkovu.

 

Mača sākums paredzēts ne ātrāk par plkst.16 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā atrodas desmitajā vietā un turnīrā izsēta ar devīto numuru, bet Šramkova ieņem 120.vietu.

Divās līdzšinējās savstarpējās spēlēs pa uzvarai ir svinējusi katra no tenisistēm. 2015.gadā Kreiclingenes turnīra pusfinālā ar 7-6 (7:2), 7-6 (9:7) pārāka bija slovākiete, bet 2019.gada Federācijas kausa mačā ar 7-5, 6-7 (5:7), 6-1 pārāka bija Ostapenko.

Latvijas tenisiste no pirmās kārtas bija brīva, otrās kārtas mačā ar 6-4, 6-2 pārspēja krievieti Anastasiju Potapovu (WTA 43.), bet 1/16 finālā ar 6-4, 5-7, 6-1 pārspēja spānieti Saru Sorrivesu-Tormo (WTA 47.).

Šramkovai šī būs jau sestā spēle šā gada Romas kortos. Vispirms viņa pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas, izšķirošajā spēlē ar 6-4, 6-3 uzvarot Latvijas tenisisti Darju Semeņistaju. Pamatturnīrā slovākiete ar 6-4, 6-1 pieveica mājinieci Džordžiju Pedoni, ar 6-4, 7-6 (10:8) - sacensību 26.raketi no Lielbritānijas Keitiju Bolteri (WTA 28.) un ar 6-4, 4-6, 6-4 - amerikānieti Sofiju Keninu (WTA 58.).

Ostapenko karjeras laikā ir uzvarējusi astoņos WTA vienspēlu turnīros, divos no tiem svinot uzvaru šogad. Janvārī viņa uzvarēja Adelaidas "WTA 500" sērijas turnīrā, bet februārī - Lincas "WTA 500" sērijas turnīrā.

Šramkovas kontā pagaidām nav neviena uzvarēta WTA turnīra vienspēlēs.

Ostapenko Romā spēlē devīto reizi, pagājušajā gadā tiekot līdz pusfinālam, bet Šramkova šeit spēlē pirmoreiz. Šo gadu viņa sāka ITF sērijas turnīros, janvāra un februāra mijā uzvarot Portu ITF W-40 sacensībās, bet lielajos turnīros pārsvarā spēlējot kvalifikācijā.

Latvijas pirmā rakete kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku Romā startē arī dubultspēļu turnīrā.

Turnīrs Romā norisinās māla seguma kortos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports LTV pārraidīs Latvijas futbola izlases spēles UEFA rīkotajās sacensībās

Latvijas Televīzija (LTV) ieguvusi tiesības pārraidīt Latvijas nacionālās futbola izlases spēles Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkotajās sacensībās, aģentūru LETA informēja LTV pārstāve Ilze Upīte.

Sports Ostapenko ar Kičenoku ASV atklātajā čempionātā sasniedz dubultspēļu pusfinālu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku otrdien Ņujorkā ASV atklātajā čempionātā sasniedza dubultspēļu sacensību pusfinālu.

Sports Diāna Krūmiņa kļūst par Parīzes paralimpisko spēļu čempioni šķēpa mešanā

Latvijas paravieglatlēte Diāna Krūmiņa otrdien Parīzes paralimpiskajās spēlēs kļuva par čempioni F-55 grupā šķēpmešanā, atkārtojot 2016.gadā Riodežaneiro iespēto.

Sports Četri Latvijas sportisti startē Parīzes paralimpiskajās spēlēs

Šodien Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs četri Latvijas pārstāvji.

Lasiet arī

Sports Ostapenko atgriežas WTA ranga desmitniekā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā pakāpusies par vienu vietu un šonedēļ ieņem desmito pozīciju. WTA ranga desmitniekā Ostapenko nav bijusi kopš 20.maija.

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā 11.vietu

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā savu pozīciju nav mainījusi un ieņem 11.vietu. Tikmēr šīs sezonas rangā Ostapenko ir devītā.

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā 11.vietu

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā savu pozīciju nav mainījusi un ieņem 11.vietu.

Sports Ostapenko iekļūst Vimbldonas turnīra trešajā kārtā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien Vimbldonas čempionātā ar pārliecinošu uzvaru sasniedza trešo kārtu.