Skandāls Latvijas sportā: basketbolists no Gvinejas saņēmis aizvainojošās ziņas

Sports
LETA 15:42, 26.02.2024 0

Vairāki Latvijas kluba "Liepāja" futbolisti uzskata, ka Gvinejas basketbolistam Šenonam Evansam aizvainojošās ziņas nav rakstījis viņu komandas biedrs Eduards Tīdenbergs, liecina sportistu ieraksti "Instagram" profilos.

 

ASV dzimušais Evanss sestdien sociālās tīklošanās vietnē "Instagram" publicēja izgaistošo ziņu, kurā redzama it kā Tīdenberga sarakste ar viņu. Tajā futbolists šīs izlases basketbolistus nodēvējis par vergiem un kauninājis viņus kā "totalizatoru valsts" pārstāvjus, tāpat viņš viņiem novēlējis "sadegt ellē".

Vēlāk pats Tīdenbergs atvainojās par lietām, kas rakstītas no viņa profila, gan nenorādot, vai saraksti veicis viņš pats. "Visi, kuri mani pazīst, zina, ka es cienu visas valstis un cilvēkus. Vairs neatkārtošu šīs sliktās lietas," teikts Tīdenberga paziņojumā.

Svētdien Latvijas Futbola federācija (LFF) paziņoja, ka tās Ētikas komisija skatīs Tīdenberga sarakstē ar Evansu izteiktos apvainojumus.

Vairāki "Liepājas" futbolisti - gan vietējie, gan ārvalstu - savos "Instagram" izgaistošajos stāstos publicējuši vienādus ierakstus, kuros pausta nožēla par Evansam nosūtītajām ziņām un vienlaikus izteikts atbalsts Tīdenbergam.

"Esam pilnīgi pārliecināti, ka Eduards nav šo briesmīgo ziņu autors. [..] Esam droši, ka viņš šajā situācijā ir upuris. Aicinām visus neticēt, ka Eduards ir iesaistīts šajos paziņojumos un atbalstīt viņu," teikts paziņojumā.

"Liepājas" direktors Dāvids Jansons svētdien aģentūrai LETA norādīja, ka Tīdenbergs vienmēr labi izturas pret visiem komandā, neraugoties uz viņu ādas krāsu. "Liepājas" klubā ir plaša ārvalstu futbolistu pārstāvniecība.

Spānijas kluba Badalonas "Joventut" saspēles vadītājs Evanss iepriekšējā nedēļā ar izlasi piedalījās 2025.gada Āfrikas čempionāta kvalifikācijā. Noprotams, ka ziņu viņš saņēmis pēc sestdienas mača, kurā Gvinejas basketbolisti ar 78:85 papildlaikā zaudēja Tunisijai.

Pussargs Tīdenbergs Latvijas izlasē aizvadījis vienu spēli.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports LTV pārraidīs Latvijas futbola izlases spēles UEFA rīkotajās sacensībās

Latvijas Televīzija (LTV) ieguvusi tiesības pārraidīt Latvijas nacionālās futbola izlases spēles Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkotajās sacensībās, aģentūru LETA informēja LTV pārstāve Ilze Upīte.

Sports Ostapenko ar Kičenoku ASV atklātajā čempionātā sasniedz dubultspēļu pusfinālu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku otrdien Ņujorkā ASV atklātajā čempionātā sasniedza dubultspēļu sacensību pusfinālu.

Sports Diāna Krūmiņa kļūst par Parīzes paralimpisko spēļu čempioni šķēpa mešanā

Latvijas paravieglatlēte Diāna Krūmiņa otrdien Parīzes paralimpiskajās spēlēs kļuva par čempioni F-55 grupā šķēpmešanā, atkārtojot 2016.gadā Riodežaneiro iespēto.

Sports Četri Latvijas sportisti startē Parīzes paralimpiskajās spēlēs

Šodien Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs četri Latvijas pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Domnieki norāva kvorumu. Iespējama prokuratūras vēršanas pret Rīgas domi tiesā.

Ja dome nespēj pēc būtības izpildīt ģenerālprokurora lūgumu, tam būs sekas.

Kultūra Internetā parādījies piedzērušās Voločkovas video

Internetā plaši izplatījies video, kurā Anastasija Voločkova un aktieris Ņikita Džigurda dejo dzērumā. Šis notikums noticis balerīnas mājās.

Sabiedrība Policijā reģistrēti vairāki iesniegumi no mūziķa Judža un viņa sievas

Valsts policijā reģistrēti vairāki iesniegumi no mūziķa Mārča Judža un viņa sievas, kā arī vairāki izsaukumi uz personu dzīvesvietu.

Sabiedrība Saeima noraida arī trešo pieprasījumu par Kariņa speciālo avioreisu tēriņiem

Saeimas Pieprasījumu komisija šodien noraidīja "Apvienotā saraksta" (AS) pieprasījumu Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV) par bijušā premjerministra, tagadējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) specreisu izmaksu atšķirībām uz līdzīgiem ceļamērķiem.