Zināmi visi Latvijas hokeja izlases pretinieki olimpiskajā kvalifikācijā

Sports / hokejs
LETA 17:21, 12.02.2024 0

Par Latvijas vīriešu hokeja izlases pēdējiem pretiniekiem 2026.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā svētdien kļuva Japānas izlase.

 
Foto: LETA

Kā zināms, 2026.gada Ziemas Olimpiādes viens no kvalifikācijas finālturnīriem šogad augusta nogalē un septembrī norisināsies Rīgā. Latvijas izlasei E grupā ielozētas tika Francijas un Austrijas valstsvienības, bet kā pēdējā tām pievienojās Japānas komanda, kura triumfēja kvalifikācijas trešās kārtas G apakšgrupā.

Japāņi svētdien Budapeštā ar 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) pārspēja mājinieci Ungāriju, pirms tam svinot uzvaras arī mačos ar Lietuvu (6:4) un Spāniju (6:3).

Tāpat uz kvalifikācijas pēdējo kārtu tika Lielbritānijas hokejisti, kuri Kārdifā H apakšgrupā ar 10:1 sagrāva Ķīnas izlasi, ar 11:0 pārspēja Serbiju un ar 7:4 apspēlēja rumāņus.

Lielbritānijas izlase izšķirošajā kvalifikācijas kārtā spēlēs F grupā ar mājiniekiem dāņiem, kā arī ar Norvēģijas un Slovēnijas izlasēm.

Tikmēr H grupā mājinieku lomā būs Slovākijas hokejisti, kuriem pretī stāsies arī Ukrainas, Kazahstānas un, provizoriski, Baltkrievijas izlases.

Ukraiņi svētdien trešās kvalifikācijas kārtas J apakšgrupas pēdējā mačā ar 5:3 pārspēja Igauniju, pirms tam svinot uzvaras arī pār mājinieci Poliju (3:2 pēcspēles metienu sērijā) un Dienvidkoreju (4:0).

2026.gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco jau kvalificējusies mājiniece Itālija, kā arī Kanādas, Somijas, ASV, Krievijas (provizoriski), Vācijas, Zviedrijas, Šveices un Čehijas hokeja izlases.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports LTV pārraidīs Latvijas futbola izlases spēles UEFA rīkotajās sacensībās

Latvijas Televīzija (LTV) ieguvusi tiesības pārraidīt Latvijas nacionālās futbola izlases spēles Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkotajās sacensībās, aģentūru LETA informēja LTV pārstāve Ilze Upīte.

Sports Ostapenko ar Kičenoku ASV atklātajā čempionātā sasniedz dubultspēļu pusfinālu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku otrdien Ņujorkā ASV atklātajā čempionātā sasniedza dubultspēļu sacensību pusfinālu.

Sports Diāna Krūmiņa kļūst par Parīzes paralimpisko spēļu čempioni šķēpa mešanā

Latvijas paravieglatlēte Diāna Krūmiņa otrdien Parīzes paralimpiskajās spēlēs kļuva par čempioni F-55 grupā šķēpmešanā, atkārtojot 2016.gadā Riodežaneiro iespēto.

Sports Četri Latvijas sportisti startē Parīzes paralimpiskajās spēlēs

Šodien Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs četri Latvijas pārstāvji.