Ostapenko uzvar WTA 500 sērijas turnīra finālā

Sports
VS.LV 17:39, 04.02.2024 0

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien pārliecinoši uzvarēja Lincas "WTA 500" sērijas turnīra finālā, izcīnot otro titulu šosezon.

 
Foto: Instagram

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 12.vietu un sacensībās ir izsēta ar pirmo numuru, izšķirošajā mačā ar 6-2, 6-3 pārspēja krievieti Jekaterinu Aleksandrovu (WTA 21.).

Abām tenisistēm uzvarot savos pirmajos serves geimos, Ostapenko bija pārāka nākamajos trijos geimos un izvirzījās vadībā ar 4-1. Turpinājumā Aleksandrova uzvarēja savas serves geimā, bet latviete guva panākumu nākamajos divos geimos, tiekot pie uzvaras pirmajā setā ar 6-2

Arī otrajā setā Ostapenko izdevās izvirzīties vadībā ar 4-1 un nosargāja pārsvaru līdz seta beigām, uzvarot otrajā setā ar 6-3.

Par uzvaru Lincas turnīrā Ostapenko tikusi pie 470 WTA ranga punktiem, kas atjaunotajā pasaules rangā provizoriski ļaus pakāpties uz 11.pozīciju.

Ostapenko no pirmās kārtas spēles bija brīva, otrajā ar 3-6, 6-4, 7-6 (9:7) pieveica dānieti Klāru Tausoni (WTA 91.), ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-2 sagrāva pasaules ranga 102.vietas īpašnieci britu tenisisti Džoudiju Baredžu un pusfinālā ar 6-2, 6-3 pieveica pasaules ranga 42.vietas īpašnieci krievu tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu.

Aleksandrova arī pirmajā kārtā nespēlēja, otrajā ar 6-3, 6-0 apspēlēja vācieti Jūli Nīmeieri (WTA 159.), ceturtdaļfinālā ar 6-2, 7-6 (10:8) - tautieti Anastasiju Potapovu (WTA 27.) un pusfinālā ar 5-7, 7-6 (7:4), 7-6 (8:6) - turnīra trešo raketi horvātieti Donnu Vekiču (WTA 34.).

Abām tenisistēm šis ir pirmais turnīrs pēc Austrālijas atklātā čempionāta, kurā Ostapenko sasniedza trešo kārtu, bet Aleksandrova zaudēja pirmajā mačā. Gada sākumā Latvijas tenisiste uzvarēja Adelaidas "WTA 500" turnīrā, septīto reizi uzvarot WTA vienspēļu turnīros, bet Aleksandrova ir tikusi pie četru WTA vienspēļu turnīru uzvarētājas trofejām.

Dubultspēļu turnīrā Latvijas tenisiste šoreiz nestartē.

Turnīrs telpās Lincā norisinās cietā seguma kortos. 2019.gadā, kad Lincā bija "WTA 250" līmeņa turnīrs, Ostapenko aizcīnījās līdz finālam, kur trīs setos zaudēja amerikānietei Korijai Gofai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports «Borussia» futbolisti kļūst par pirmajiem UEFA Čempionu līgas finālistiem

Vācijas futbola klubs Dortmundes "Borussia" otrdien nodrošināja vietu UEFA Čempionu līgas finālā.

Sports Olimpiskā uguns rīt ieradīsies Francijā

Trešdien Francijas ostas pilsētā Marseļā ieradīsies olimpiskā uguns, un paredzams, ka to sagaidīs ap 150 000 cilvēku.

Sports Paziņo Latvijas izlases sastāvu Pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pietaupītas vietas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem vārtsargam Artūram Šilovam, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un aizsargam Uvim Balinskim, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Dāvis Bertāns: pēdējos trīs gadus esmu apsvēris atgriešanos Eiropā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš šo sezonu uzsāka vienā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdervienībām Oklahomasitijas "Thunder", bet ziemā tika aizmainīts uz vienu no pastarītēm Šarlotas "Hornets", atzīst, ka pēdējos gados ir domājis par atgriešanos Eiropā.

Lasiet arī

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā desmito pozīciju

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabā desmito vietu, bet Darja Semeņistaja palikusi 113.vietā.

Sports Ostapenko zaudējums Štutgartes «WTA 500» turnīra pirmajā kārtā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien cieta zaudējumu Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā.

Sports Ostapenko Štutgartes «WTA 500» turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Noskovu

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā šodien tiksies ar čehieti Lindu Noskovu.