Pēc traģiskā negadījuma Anglijā hokejistiem būs obligāti kakla aizsargi

Sports / hokejs
LETA 14:14, 31.10.2023 0

Pēc traģiskā negadījuma aizvadītās nedēļas nogalē Lielbritānijas hokeja čempionātā, kad pēc kakla traumas bojā gāja Notingemas "Panthers" uzbrucējs Ādams Džonsons, Anglijas hokeja asociācija (EIHA) lēmusi, ka no nākamā gada kakla aizsargi spēlētājiem būs obligāti.

 

Jau ziņots, ka sestdien Lielbritānijas Elites hokeja līgas (EIHL) Izaicinājuma kausa spēlē ar Šefīldas "Steelers" 35.minūtē pretinieku hokejists ar slidu trāpīja Džonsonam pa kaklu. Uzbrucējam tika sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība un viņš tika nogādāts slimnīcā, tomēr ārstiem glābt viņa dzīvību neizdevās.

EIHA norāda, ka "stingri iesaka" kakla aizsargus visās hokeja spēlēs lietot jau tagad, bet no 2024.gada 1.janvāra tas būs obligāti.

Līdz šim Lielbritānijā bez kakla aizsargiem spēlētāji drīkstēja doties laukumā pēc 18 gadu sasniegšanas.

29 gadus vecais Džonsons savulaik Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Pitsburgas "Penguins" komandā aizvadīja 13 spēles, lielākoties spēlējot fārmklubā Amerikas hokeja līgā (AHL) Vilksbāres/Skrentonas "Penguins". "Penguins" sistēmā viņš spēlēja kopā ar Latvijas uzbrucēju Teodoru Bļugeru.

AHL Džonsons spēlēja arī Ontārio "Reign" un Alentaunas "Lehigh Valley Phantoms" komandās, bet Eiropā pārstāvēja "Panthers", Augsburgas "Panther" un Malmes "Redhawks" vienības.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Vītoliņš: «Daudziem spēlētājiem ir jāparāda labāks hokejs»

Vairākiem valstsvienības spēlētājiem turnīra gaitā būs jāuzlabo savs sniegums, pēc uzvaras pirmajā pasaules čempionāta spēlē pār Polijas komandu sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Latvijas izlase vārtsargu pret Franciju paziņos pēdējā brīdī

Latvijas hokeja izlases vārtsargs, kurš pasaules čempionātā spēlēs pret Franciju, tiks paziņots īsi pirms spēles, svētdien pēc rīta treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienības treneris Lauris Dārziņš.

Sports Latvijas hokejisti PČ otrajā mačā šodien tiksies ar Franciju

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionāta otrajā spēlē tiksies ar Franciju. B apakšgrupas mačs Ostravā sāksies plkst.17.20 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam LTV7.

Sports Vītoliņš: Čempionāta nav vāju pretinieku

Pasaules čempionātā nav vāju pretinieku, sestdien pēc grūtas uzvaras pār Polijas valstsvienību sarunā ar žurnālistiem sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Lasiet arī

Sabiedrība Darba inspekcija sākusi Jēkabpilī notikušā nelaimes gadījuma izvērtēšanu

Valsts darba inspekcija (VDI) sākusi Jēkabpils tirdzniecības centrā "Atpūta" notikušā nelaimes gadījuma izvērtēšanu.

Kriminālziņas Gadumijā cilvēki nav smagi satraumējušies ar pirotehniku

Šogad pa ilgiem laikiem Jaungada naktī cilvēki nav guvuši smagas traumas, neuzmanīgi rīkojoties ar pirotehniku, tomēr viens svinētājs ļoti nopietni apdedzis, uzliesmojot Ziemassvētku eglītei, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Kriminālziņas Rīgā nezināma persona BBC žurnālistu ballītē iemetusi mācību granātu

Bārā "Če" nezināma persona BBC Krievijas nodaļas žurnālistu ballītē iemetusi mācību granātu, vēstīts "Novaja Gazeta. Eiropa" tīmekļvietnē.

Kriminālziņas Rīgā vīrieti nāvējoši traumējis no jumta krītošs ledus gabals

Latgales priekšpilsētā, no privātīpašniekam piederošas ēkas jumta krītoša ledus dēļ dzīvību zaudējis kāds vīrietis.