Sudrabs! Sesks un Francis kļūst par Eiropas vicečempioniem rallijā (+FOTO)

Sports
LETA 19:30, 08.10.2023 0

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien kļuva par Eiropas rallija čempionāta (ERC) otrās vietas ieguvējiem.

 

Sezonas pēdējā, astotajā posmā - Ungārijas rallijā - Seska ekipāža, kas startē ar "Škoda Fabia RS" spēkratu, izcīnīja trešo vietu. Jau pirms pēdējā posma latviešiem bija droša otrā pozīcija kopvērtējumā.

Pirms svētdienas četriem ātrumposmiem Latvijas komanda bija piektā, bet pašu sniegumus un konkurentu neveiksmes ļāva pakāpties uz trešo pozīciju. Desmitajā no 12.ātrumposmiem Sesks ar Franci bija ātrākie.

Uzvaru svinēja norvēģis Madss Estbergs ("Citroen C3"), kurš par 12,8 sekundēm pārspēja ungāru Ferencu Vinci ("Škoda Fabia EVO"), bet Seska ekipāža bija vienu minūti un 26,2 sekundes lēnāka.

Pirmajā ERC sezonas posmā Portugālē Latvijas ekipāža ierindojās 12.pozīcijā, otrajā etapā Kanāriju salās ieņēma devīto vietu, Polijā un Liepājā kļuva par uzvarētāju, jūlija sākumā Skandināvijas ralliju noslēdza trešajā vietā, no Romas rallija bija spiesta izstāties, bet iepriekšējā etapā Čehijā ierindojās 11.pozīcijā.

Jaunzēlandietis Haidens Padons jau pirms šī posma bija nodrošinājis titulu un Ungārijā nestartēja.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.