Vai Latvija iesaistīsies 2030.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanā?

Sports
LETA 04:55, 03.10.2023 0

Saeimas deputāti šodien diskutēs par Latvijas iespējamo iesaisti Zviedrijas kandidatūrā 2030.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanā.

 

Diskusija par šo jautājumu paredzēta Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē plkst.8.30.

Uz sēdi aicināti Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), kā arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāvji.

LETA jau ziņoja, ka IZM kopā ar LOK turpinās izskatīt iespēju iesaistīties Ziemas Olimpisko spēļu rīkošanā 2030.gadā.

IZM pavasarī notikusi pirmā darba apspriede saistībā ar Zviedrijas Olimpiskās komitejas (ZOK) sākto priekšizpētes darbu olimpisko spēļu sarīkošanā 2030.gadā un Latvijas iesaisti tajā.

Lai nodrošinātu priekšizpētes sekmīgu veikšanu, informētu iespējamos sadarbības partnerus un kopīgi plānotu tālāk veicamās darbības, ZOK ir uzrunājusi Latviju izskatīt iespēju iesaistīties pieteikuma sagatavošanās procesā līdzīgi kā pirms pieciem gadiem, pretendējot uz Ziemas olimpisko spēļu sarīkošanu 2026.gadā.

Jau vēstīts, ka Zviedrija iepriekš pretendēja uz 2026.gada olimpisko spēļu rīkošanu, savā piedāvājumā kopā ar Stokholmu un Ori iekļaujot arī Latvijas pilsētu Siguldu, kur bija plānots rīkot sacensības kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā.

Olimpisko spēļu mājvieta tika izvēlēta 2019.gada jūnijā Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) individuālo biedru balsojumā, un Itālijas pilsētu Milānas un Kortīnas d'Ampeco pieteikums ieguva 47 balsis, kamēr Zviedrijas tika pie 34 balsīm.

"Lai arī pirms pieciem gadiem pozitīvs galarezultāts netika sasniegts, tomēr pieteikuma sagatavošanas process sniedza vērtīgu pieredzi un patlaban ļauj plašāk uzlūkot aktuālo situāciju un Latvijas iespējamo iesaisti Olimpisko spēļu norisē rīkotāju statusā, izmantojot ne tikai mūsu aktīvā lietošanā esošo bobsleja un kamaniņu sporta trasi Siguldā," norāda Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Apspriedes laikā ZOK pārstāvji iepazīstināja ar Olimpisko spēļu sarīkošanas pieteikumu procesu, tā būtiskākajiem posmiem un laika plānu, savukārt no Latvijas puses tika aktualizēts jautājums par Latvijas infrastruktūras izmantošanu, nodrošinot ne tikai bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensības Siguldā, bet arī citu iekštelpu ledus sporta veidu sacensību iespējamo norisi Ziemas olimpisko spēļu ietvarā, izmantojot un piemērojot Rīgā esošo infrastruktūru.

Lai turpinātu izskatīt un analizēt šo iespēju gan no sporta objektu infrastruktūras, sporta sacensību programmas, pašvaldību iesaistes un vajadzīgā valsts finansējuma apmēra un saimnieciskā ieguvuma viedokļa, Latvijas pusē tiks veidota izpētes darba grupa, kurā tiks iekļauti ministriju, LOK un iesaistīto pašvaldību pārstāvji.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.