Divas medaļas! Latviete Embrekte izcila PČ peldēšanā nedzirdīgajiem (+VIDEO)

Sports
LETA 08:30, 17.08.2023 0

Latvijas peldētāja Zane Embrekte trešdien Buenosairesā pasaules čempionātā peldēšanā nedzirdīgajiem izcīnīja sudraba medaļu 50 metru peldējumā uz muguras un bronzas godalgu 100 metros brīvajā stilā.

 

Finālā 50 metros uz muguras Embrekte finišēja 31,33 sekundēs, piekāpdamās tikai amerikānietei Kerli Kronkai, kura finišu sasniedza 30,64 sekundēs jeb 0,69 sekundēs ātrāk par latvieti. Trešā bija uzvarētājas tautiete Bruka Tompsone ar finišu 32,54 sekundēs.

Pirms tam trešdien priekšsacīkstēs 17 peldētājas cīnījās par astoņām vietām finālā un Embrekte ar finišu 31,96 sekundēs bija otrā.

Savukārt 100 metru brīvā stila peldējuma finālā Embrekte finišēja 59,03 sekundēs. Par viņu ātrākas bija tikai Kronka, kuras rezultāts 58,32 sekundes bija jauns čempionāta rekords, un itāliete Sāra Maranjo, kura 100 metrus brīvajā stilā peldēja 58,86 sekundēs.

Otrdien kvalifikācijā 21 peldētājas konkurencē Embrekte uzrādīja trešo rezultātu (1:01,66), bet pusfinālā bija otrā ātrākā (1:00,61).

Rīta sesijā Kristofers Kraze 100 metros brīvajā stilā diskvalifikācijas dēļ netika pie ieskaitīta rezultāta.

Embrekte Buenosairesā plāno startēt piecās individuālajās disciplīnās - 50 un 100 metros brīvajā stilā, 50 un 100 metros uz muguras, kā arī 50 metros tauriņstilā. Trijās no tām viņai ir labākais rezultāts no visām sacensību dalībniecēm.

Pērn Embrekte vasaras nedzirdīgo spēlēs Brazīlijā izcīnīja zelta medaļu 50 un 100 metru brīvā stila distancēs, kā arī otro vietu 200 metros brīvajā stilā.

Embrekte startē savā trešajā pasaules čempionātā, bet Krazem šī ir debija planētas meistarsacīkstēs.

Sportistiem uz Buenosairesu līdzi devās trenere Gaļina Broka un delegācijas pārstāve Iveta Kraze.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.