Čakša: Eiropas Jaunatnes olimpieši ir drosmes un neatlaidības piemērs

Sports
LETA 17:16, 01.08.2023 0

Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādes dalībnieki ir piemērs visiem jauniešiem Latvijā, kā būt drosmīgiem un neatlaidīgiem ceļā uz augstākajām sporta virsotnēm, sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), sveicot olimpiādes dalībniekus.

 
Foto: LETA

Savā uzrunā viņa arī atzīmēja bērnu un jauniešu sporta nozīmīgumu Latvijas sporta politikā, norādot, ka tikai 25% jauniešiem Latvijā ir pietiekama fiziskā slodze.

Savukārt ministres padomnieks sporta jautājumos Ainars Bagatskis pateicās jauniešu treneriem un vecākiem par ieguldīto darbu un sniegto atbalstu.

Atlētus sveica arī Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Viņš sacīja, ka Eiropas Jaunatnes Olimpiāde jaunajiem sportistiem ir pirmā pieredze, kad tie kļūst par "pilntiesīgu Olimpiskās ģimenes dalībnieku", izprotot un pieredzot šīs kustības un sacensības atmosfēru, kā arī respektējot tās vērtības un godīgas spēles principus.

Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls gan ziemā, gan vasarā pulcē jaunos atlētus vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Šīs vasaras olimpiādē Mariborā, Spānijā Latviju pārstāvēja 48 jaunie sportisti.

Lai arī šogad nevienam no Latvijas sportistiem neizdevās iegūt kādu no godalgotajām vietām, vairāki sportisti bijuši tuvu uzvaras pjedestālam, kā arī labojuši personīgos rekordus. Augstākie sasniegumi sacensībās ir Odetai Panasai un Adelinai Lačinovai, tenisa dubultspēlē izcīnot 4.vietu, un Aleksim Gailītim, tāllēkšanā izcīnot 5.vietu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.