Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā spēlēs arī jaunie, ambiciozie Rīgas zeļļi

Sports
VS.LV 10:03, 14.07.2023 0

Latvijas Basketbola savienība ir apstiprinājusi "Rīgas Zeļļu" pieteikumu 2023./2024.gada sezonai. Jaunizveidotais basketbola klubs lūkos ienest jaunas vēsmas Latvijas basketbolā.

 

Apstiprināts basketbola kluba "Rīgas Zeļļi" pieteikums, lai tas jaunajā sezonā sacenstos Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, Latvijas Basketbola līgā, kā arī Latvijas kausa izcīņā. "Mūsu mērķis ir izveidot attīstītāko basketbola sistēmu Rīgā, kurā ietilpst sporta skola, universitātes komanda un profesionālā komanda," stāsta jaunā kluba prezidents Edgars Buļs.

"Mūsuprāt, pats galvenais profesionāla sporta kluba uzdevums ir izklaidēt skatītāju. Tādēļ viens no mūsu vadmotīviem ir sekojošs: "Rīgas Zeļļi" ir kas vairāk nekā tikai basketbola spēle! Vēlamies panākt ciešu saikni ar kluba biedriem, faniem un visu

Rīgas komūnu. Līdz ar to mūsu identitāti veidos atraktivitāte laukumā un ārpus tā. Ticam, ka, apvienojot spēkus un pieredzi no dažādām sfērām, varam izveidot ko patiesi jaudīgu."

"Paldies Latvijas Basketbola savienībai par sniegto iespēju "Rīgas Zeļļiem" startēt augstākajā līmenī jau gaidāmajā sezonā, kā arī pārējiem Latvijas Basketbola līgas klubiem par vienbalsīgo atbalstu. Tāpat īpašu pateicību gribu izteikt tiem atbalstītājiem ("Betsafe", "Gjensidige", "Wooden Wall Design", "Eco Baltia Vide", tūrisma agentūra "Orhideja", BA "Turība", "Sportland") par izrādīto uzticību, kamēr klubs bija vēl tikai idejas līmenī. Tagad laiks atlocīt piedurknes un sākt strādāt vēl intensīvāk, lai šo uzticību attaisnotu."

"Rīgas Zeļļu" valdē darbosies arī Artūrs Šēnhofs, kurš kā kluba ģenerālmenedžeris komentēja basketbola vīziju: "Tēmējam uz to, lai mēs kļūtu par vietu, kurā attīstās jaunie spēlētāji, kas pēcāk ir konkurētspējīgi visās vadošajās Eiropas basketbola līgās. Vēlamies izmainīt pēdējā desmitgadē izveidojušos naratīvu, ka latviešu spēlētājiem pusaudžu gados jādodas meklēt laimi ārzemēs. Tā vietā mums jāpierāda, ka augsti mērķi ir sasniedzami pašmājās - ne velti Rīgai ir bagātīgas tradīcijas kā agrākajai Eiropas basketbola galvaspilsētai, un arī pašreiz ir gana daudz perspektīvu jauniešu.

Pirmajā sezonā būsim attīstības komanda, kas spēlēs ātru un skatāmu basketbolu." Abi minētie "Rīgas Zeļļu" valdes locekļi ir arī vadītāji basketbola televīzijas raidījumam "Ūdenszeļļi", kas ar aizraujošu saturu skatītājus izklaidējis jau septiņus gadus. Tieši uz "Ūdenszeļļu" bāzes ir cēlusies ideja par basketbola kluba izveidi. Pirmajā sezonā atpazīstamāko "Rīgas Zeļļu" konkurentu vidū būs desmitkārtējie un esošie Latvijas čempioni "VEF Rīga", ilggadējie Latvijas basketbola flagmaņi BK "Ventspils", ambiciozais Ukrainas klubs "Prometey", kas turpinās spēlēt LatvijasIgaunijas līgā, kā arī Tallinas "Kalev/Cramo", kas sezonu noslēdza ar Igaunijas zelta medaļām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.