Bļugers kļūst par piekto latvieti Stenlija kausa finālā! (+VIDEO)

Sports
LETA 15:22, 30.05.2023 0

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" komanda pirmdien izbraukumā svinēja uzvaru un iekļuva Stenlija kausa izcīņas finālā.

 

"Golden Knights" viesos ar 6:0 (3:0, 1:0, 2:0) sagrāva Dalasas "Stars", sērijā līdz četrām uzvarām svinot panākumu ar 4-2.

Bļugers laukumā nedevās.

Divus vārtus guva Viljams Kārlsons, kuram tika arī rezultatīva piespēle, bet pa vieniem - Viljams Karjē, Kīgens Kolesars, Maiks Amadio (visiem - 1+1) un Žonatans Maršeso.

Kārlsons šajā Stenlija kausa izcīņā ir guvis jau desmit vārtus, kas ir komandas rekords.

Vārtos Eidins Hils atvairīja visus 18 mājinieku metienus, bet pretējā laukuma pusē Džeiks Otindžers tika galā ar 23 metieniem.

"Golden Knights" finālā tiksies ar Floridas "Panthers", kas pusfinālā ar 4-0 pārspēja Karolīnas "Hurricanes". Pirmā spēle notiks sestdien Lasvegasā.

Abi klubi nekad nav cēluši virs galvas Stenlija kausu. "Golden Knights" vienīgo reizi finālā bija savā debijas sezonā (2017./2018.), kad ar 1-4 piekāpās Vašingtonas "Capitals", bet "Panthers" 1996.gadā zaudēja Kolorādo "Avalanche" ar Sandi Ozoliņu savās rindās.

Pagājušajā sezonā "Golden Knights" Stenlija kausa izcīņai nekvalificējās, bet "Stars" cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports «Hurricanes» un «Avalanche» sasniedz Stenlija kausa izcīņas otro kārtu

Karolīnas "Hurricanes" un Kolorādo "Avalanche" otrdien nodrošināja vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā.

Sports Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics".

Sports Šilovs neglābj «Canucks» no otrā zaudējuma Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas mačā atvairīja 20 metienus, taču neglāba Vankūveras "Canucks" no otrās neveiksmes.

Sports Ar diviem mačiem Rīgā sāksies Latvijas futbola virslīgas otrais aplis

Šodien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgā Rīgā notiks divas otrā apļa spēles.

Lasiet arī

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.