Šilovs: Bijām gatavi atdot visu, lai tiktu pie uzvaras

Sports
LETA 09:57, 29.05.2023 0

Latvijas vīriešu hokeja izlase cīņā par bronzas godalgām bija gatava laukumā atstāt visus spēkus, lai uzveiktu amerikāņus, žurnālistiem pēc uzvaras teica Latvijas valstsvienības vārtsargs Artūrs Šilovs.

 
Foto: LETA

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē svinēja uzvaru pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām, ar 4:3 papildlaikā pārspējot ASV. Latvijai tā ir pirmā godalga pasaules meistarsacīkstēs.

"Pagaidām ir grūti to aptvert, jo nevaru noticēt, ka mums tiešām izdevās uzvarēt. No otras puses visi esam smagi strādājuši pie šī visa un esam nopelnījuši panākumu," stāstīja vārtsargs.

Tāpat Šilovs nenoliedza, ka Latvijas hokejisti ar savu pašaizliedzīgo cīņu laukumā bija pelnījuši izcīnīt pirmās godalgas pasaules čempionātā.

"Mums šī spēle bija vairākas reizes nozīmīgāka nekā amerikāņiem. Mēs bijām gatavi atdot visu, kas mums ir, lai tiktu pie uzvaras," izcēla Latvijas hokejists.

Šilovs spēlēja Ziemeļamerikā, pārstāvot Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Ebotsfordas "Canucks" un debitējot Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Vankūveras "Canucks", tomēr viņš nedomā, ka vairākas sezonas Ziemeļamerikā dotu vārtsargam

"Visas komandas māk spēlēt līdzīgā stilā, tāpēc man nebija īsti priekšrocības. Katrai spēlei gatavojos vienādi," norādīja Šilovs.

Latvijas vārtsargs izšķirošajā spēlē atvairīja 26 pretinieku metienus, bet kopā pasaules čempionāta laikā tika galā ar 92,14% pretinieku metienu un vidēji ielaida katrā mačā 2,20 ripas.

Šilovs pēc finālmača, kurā ar 5:2 Kanāda pārspēja Vāciju un kļuva par pasaules čempioni, tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, kā arī tika iekļauts simboliskajā komandā un saņēma labākā vārtsarga balvu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports «Bayern» un «Real» futbolisti spēlē neizšķirti Čempionu līgas pusfinālā

Minhenes "Bayern" otrdien savā laukumā spēlēja neizšķirti ar Madrides "Real" UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē.

Sports Latvijas U-18 hokejisti nodrošina vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase otrdien pēc Slovākijas izlases graujošas uzvaras nodrošināja vietu pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā.

Sports Porziņģis gūst traumu NBA izslēgšanas turnīra spēlē

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva kājas traumu un iemeta septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru.

Sports Latvijas U-18 hokejisti zaudē norvēģiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Espo pasaules U-18 čempionāta apakšgrupas noslēdzošajā, ceturtajā mačā ar rezultātu 3:5 (0:3, 1:2, 2:0) zaudēja vienaudžiem no Norvēģijas, ceturtdaļfināla ceļazīmes iegūšanu atstājot konkurentu rokās.

Lasiet arī

Sports Latvijas hokeja izlase aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Lozannā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici.

Sports Vītoliņš: Beigās pietrūka meistarības un aukstasinības

Latvijas vīriešu hokeja izlases hokejistiem ceturtdien Rīgā zaudējumā pārbaudes spēlē Somijai pēdējā periodā pietrūka meistarības un aukstasinības, pēcspēles preses konferencē teica Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Latvijas hokeja izlase pārbaudes spēlē Rīgā papildlaikā piekāpjas Somijai

Latvijas vīriešu hokeja izlase trešdien Rīgā pārbaudes spēlē ar rezultātu 2:3 (0:2, 1:0, 1:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Somijai.

Sports Latvijas hokejisti otrajā pārbaudes spēlē arī uzvar pēcspēles metienu sērijā

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā otrajā pārbaudes spēlē ar Austriju izcīnīja uzvaru pēcspēles metienu sērijā, tiekot pie panākuma ar 4:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 3:2).