Tenax kļūst par deviņkārtējiem Latvijas čempioniem

Sports
LETA 03:33, 15.05.2023 0

Dobeles "Tenax" handbolisti svētdien bija pārāk finālmačā un kļuva par deviņkārtējiem Latvijas čempioniem.

 

"Tenax" finālā, maču aizvadot savā laukumā ar rezultātu 34:25 (17:12) pārspēja Murjāņu sporta ģimnāzijas (MSĢ) komandu.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākie ar septiņiem vārtiem bija Ņikita Pančenko un Antons Šuleiko, sešus precīzus metienus pievienoja Nils Kreicbergs un četras reizes pretinieku vārtos bumbu meta Linards Usāns.

MSĢ vienībā Valdis Kalniņš tika pie desmit vārtiem, bet ar četriem vārtiem izcēlās Jevgeņijs Rogonovs un Rauls Erlends Serafimovičs.

Jau ziņots, ka bronzu izcīnīja "Ogre"/"Hydrox" handbolisti, kuri ar rezultātu 29:24 (13:15) pārspēja ASK Zemessardze"/LSPA handbolistus.

Dienu iepriekš pusfinālos MSĢ ar 37:32 (19:16) pārspēja "Ogre"/"Hydrox" vienību, bet Dobeles "Tenax" ar 32:22 (16:9) guva virsroku pār "ASK Zemessardze"/LSPA handbolistiem.

Vīriešu turnīrā dobelnieki tiešo ceļazīmi uz finālčetrinieku izcīnīja jau regulārā čempionāta noslēgumā, visas sezonas garumā demonstrējot pārliecinošu vadību un noturoties līderpozīcijā bez zaudējumiem. Savukārt pārējās trīs finālčetrinieka komandas tika noskaidrotas ceturtdaļfinālu cīņās.

Ar pārliecinošiem panākumiem divu spēļu sērijā finālčetriniekā iekļuva Ogres un MSĢ komandas. Ogrēniešiem ar 40:28 un 36:27 izdevās apspēlēt Ludzas "Latgols" handbolistus, bet MSĢ ar 44:34 un 43:38 pieveica Salaspils komandu.

Grūtāks ceļš uz pusfinālu bija "ASK Zemessardze"/LSPA komandai, kurai pirmajā ceturtdaļfināla spēlē nervus pakutināja "Vaiņodes" komanda, kura armijniekiem piekāpās vien par trīs vārtiem (28:25). Taču jau otrajā spēlē ASK atbildēja ar drošu vadību visas spēles garumā un revanšējās ar 23 vārtu pārsvaru (40:17).

MSĢ handbolisti kopš pagājušās sezonas pilntiesīgi piedalās Latvijas čempionātā un jau otro sezonu pēc kārtas viņiem ir izdevies iekļūt finālčetriniekā. Ogres komandai pēdējā desmitgadē divreiz izdevies izcīnīt sudraba medaļas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).