VEF Rīga nonākusi uzvaras attālumā no Latvijas čempiontitula

Sports
LETA 22:44, 14.05.2023 0

"VEF Rīga" svētdien Ventspilī izcīnīja uzvaru "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtajā mačā un nonāca viena panākuma attālumā no čempiontitula.

 
Foto: VEF

Rīgas vienība viesos ar rezultātu 89:74 (24:18, 20:16, 24:15, 21:25) pārspēja "Ventspili" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-1.

"VEF Rīga" rindās pārliecinoši rezultatīvākais bija Naisers Brukss, kurš izcēlās ar 30 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, kā arī bloķēja divus metienus un izprovocēja septiņas piezīmes.

Vēl Rīgas komandā Elaidža Klerenss, gūstot 14 punktus un izcīnot 12 atlēkušās bumbas, sakrāja "double-double", bet Glens Kouzijs un Kristers Zoriks pievienoja attiecīgi 13 un 11 punktus.

Ventspilniekus no zaudējuma neglāba Emanuēla Vembi 23 punkti, kamēr ar 14 punktiem izcēlās Linards Jaunzems.

Piektā spēle notiks otrdien Rīgā, bet, ja būs nepieciešami nākamie divi mači, tie notiks ceturtdien Ventspilī un sestdien Rīgā.

Pirmajā finālsērijas mačā izbraukumā ar 83:80 uzvarēja ventspilnieki, bet otrajā cīņā viesos "VEF Rīga" revanšējās ar 91:74. Ceturtdien "VEF Rīga" uzvarēja savā laukumā ar 84:69.

"Ventspils" komandai ir desmit Latvijas čempiontituli, bet "VEF Rīga" basketbolistiem - par vienu mazāk.

Abas komandas bija atbrīvotas no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas, bet pusfināla sērijā "Ventspils" uzvarēja "Ogri" ar 3-1, kamēr "VEF Rīga" pat nokļuva zaudētājos sērijā ar "Liepāju" un uzvarēja vien piecos mačos.

Rīgas vienība Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīru noslēdza trešajā vietā, bet finālā piekāpās Ukrainas komandai Slobožanskas "Prometey". "Ventspils" bija otra labākā pašmāju komanda LIBL, izslēgšanas cīņās, ieņemot piekto vietu un ceturtdaļfinālā ar 1-2 piekāpjoties Nikolaja Mazura vadītajai "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komandai.

Abas vienības šosezon LIBL bija tikušās divas reizes. Pirmajā duelī ar 100:81 uzvaru savā laukumā svinēja "VEF Rīga", bet Ventspilī pie panākuma ar 99:92 tika "Ventspils".

Pērn par LBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bronzas godalgas izcīnot "Ogrei".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.