Latvijas U-18 hokejisti PČ spēlē cīņā par ceturtdaļfinālu tiekas ar Norvēģiju

Sports / hokejs
LETA 01:36, 24.04.2023 0

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase šodien Bāzelē pasaules čempionāta augstākās divīzijas ceturtajā mačā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā tiksies ar vienaudžiem no Norvēģijas.

 

Mačs "St. Jakob Arena" hallē sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika.

Jau ziņots, ka B grupas pirmajās spēlēs Latvija ar 1:7 zaudēja ASV, ar 2:5 atzina Somijas un ar 1:5 Šveices vienaudžu pārākumu.

Norvēģi ar 0:5 zaudēja Šveicei un ar 1:12 - ASV.

Latvijas hokejistiem tā būs pēdējā spēle B grupā, bet norvēģiem vēl atlikusi cīņa ar Somiju.

B grupā pēc trim mačiem deviņi punkti ir ASV, bet pa sešiem - Somijai un Šveicei, Latvija trijos mačos un Norvēģija divās cīņās ir bez punktiem.

A grupā trīs spēlēs pie deviņiem punktiem ir tikusi Zviedrija, sešiem - Kanāda, četri punkti ir Čehijai, divi - Slovākijai, bet Vācija līdzšinējās divās cīņās ir palikusi bez punktiem.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināli notiks 27.aprīlī, pusfināli paredzēti 29.aprīlī, bet godalgas tiks sadalītas vēl dienu vēlāk. Pēdējo vietu ieguvējas apakšgrupās cīnīsies par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Neviena izlase pērn neizkrita uz zemāku divīziju, jo Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) no starptautiskajām sacensībām diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas hokejistus un pasaules čempionātā spēkus mēroja astoņas izlases.

Pērn Latvijas hokejisti pasaules čempionātu elites divīzijā sāka ar uzvaru pār Zviedriju (3:2), bet pēc tam ar 1:4 piekāpās Somijai un ar 3:4 atzina Šveices pārākumu, ieņemot ceturto vietu apakšgrupā. Ceturtdaļfinālā latvieši zaudēja ASV (3:13).

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē ar 2:4 piekāpās Čehijai un ar 5:4 pārspēja Vāciju.

Darbā ar Latvijas U-18 izlasi Oļegam Sorokinam arī šogad asistē Juris Ozols un Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš, video treneris Artūrs Barovskis un fiziskās sagatavotības treneris - Raivis Miezāns.

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts:

vārtsargi: Aksels Ozols, Linards Feldbergs (abi - "Rīga"), Nils Roberts Mauriņš ("Sodertalje", Zviedrija);

aizsargi: Viktors Kurbaka, Aleks Ļeonovs, Krists Retenais (visi - "Rīga"), Pēteris Bulāns (Šikutimi "Sagueneens", QMJHL), Darels Uļjanskis (Stokholmas AIK, Zviedrija), Harijs Cjunskis ("Lugano", Šveice), Bruno Petrovičs (Vāsas "Sport", Somija);

uzbrucēji: Rodions Boltramovičs, Rauls Ozollapa, Raivis Strazdiņš, Toms Mots, Valters Niedrājs, Kārlis Nauris Česlis, Kristers Ansons (visi - "Rīga"), Olivers Mežiņš ("Tukums"), Dāvids Livšics ("Kurbads"), Ēriks Mateiko (Sentdžonsas "Sea Dogs", QMJHL, Kanāda), Kristofers Krūmiņš (Džersijas "Hitmen", USPHL, ASV), Markuss Streikišs ("IFK Taby", Zviedrija), Valdis Dommers ("Schewenninger", Vācija), Gustavs Līcis-Līcītis ("KooVee", Somija).

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ar diviem mačiem Rīgā sāksies Latvijas futbola virslīgas otrais aplis

Šodien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgā Rīgā notiks divas otrā apļa spēles.

Sports «Bayern» un «Real» futbolisti spēlē neizšķirti Čempionu līgas pusfinālā

Minhenes "Bayern" otrdien savā laukumā spēlēja neizšķirti ar Madrides "Real" UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē.

Sports Latvijas U-18 hokejisti nodrošina vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase otrdien pēc Slovākijas izlases graujošas uzvaras nodrošināja vietu pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā.

Sports Porziņģis gūst traumu NBA izslēgšanas turnīra spēlē

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva kājas traumu un iemeta septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru.

Lasiet arī

Sports Latvijas hokeja izlase aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Lozannā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici.

Sports Vītoliņš: Beigās pietrūka meistarības un aukstasinības

Latvijas vīriešu hokeja izlases hokejistiem ceturtdien Rīgā zaudējumā pārbaudes spēlē Somijai pēdējā periodā pietrūka meistarības un aukstasinības, pēcspēles preses konferencē teica Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Latvijas hokeja izlase pārbaudes spēlē Rīgā papildlaikā piekāpjas Somijai

Latvijas vīriešu hokeja izlase trešdien Rīgā pārbaudes spēlē ar rezultātu 2:3 (0:2, 1:0, 1:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Somijai.

Sports Latvijas hokejisti otrajā pārbaudes spēlē arī uzvar pēcspēles metienu sērijā

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā otrajā pārbaudes spēlē ar Austriju izcīnīja uzvaru pēcspēles metienu sērijā, tiekot pie panākuma ar 4:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 3:2).