Fiorentina aizraujošā spēlē sasniedz UEFA Konferences līgas pusfinālu

Sports
LETA 04:28, 21.04.2023 0

Latvijas futbola kluba RFS pretiniece UEFA Konferences līgas grupu turnīrā Florences "Fiorentina" ceturtdien sasniedza šī turnīra pusfinālu.

 

Ceturtdaļfināla atbildes spēlē Florences klubs mājās ar 2:3 (0:1) zaudēja Poznaņas "Lech", bet divu maču summā uzvarēja ar 6:4.

Pēc Afonso Souzas, Kristofera Veldes un Artura Sobeha gūtajiem vārtiem "Lech" divu maču summā bija panākusi 4:4. Tomēr 78.minūtē Rikardo Zotils ar sitienu no apmēram 12 metriem atguva Itālijas klubam vadību summā, bet kompensācijas laika otrajā minūtē punktu duelim pielika Gaetano Kastrovilli, kurš noslēdza "Fiorentina" uzbrukumu pēc viesu rupjas kļūdas.

Florences komandas pretiniece pusfinālā būs "Basel", kas summā ar 4:3 uzvarēja "Nice". "Basel" viesos ar "Nice" pēc 90 minūtēm cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1), bet papildlaikā guva vēl vienus vārtus, kas atnesa uzvaru summā.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām bāzeliešus no zaudējuma mačā un summā izglāba Žans Kevins Augustīns, bet papildlaika astotajā minūtē vārtus guva Kasims Adams.

Pusfinālā iekļuva arī Vesthemas "United", kas mājās ar 4:1 (1:1) pārspēja "Gent" un summā uzvarēja ar 5:2. Divus vārtus angļu kluba labā guva Maikls Antonio.

Premjerlīgas vienība pusfinālā tiksies ar Nīderlandes komandu Alkmāras AZ. Alkmārā notikušajā mačā mājinieki pēc pamatlaika ar 2:0 (2:0) uzvarēja Briseles "Anderlecht", summā bija neizšķirts 2:2 un papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārāki ar 4:1 bija AZ futbolisti.

Pamatlaikā abus vārtus guva Vangelis Pavlidis.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas.

2022./2023.gada sezonas fināls notiks Prāgā.

Šī Konferences līgas sacensībām ir otrā sezona. Pirmajā sezonā "AS Roma" finālā Tirānā ar 1:0 uzvarēja Roterdamas "Feyenoord".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Interesanti fakti Kurzemes Rucāva kļūs par sēņotāju centru (+VIDEO)

Latvijas Mikologu biedrība sāks apzināt līdz mūsdienām saglabāto un ar sēnēm saistīto nemateriālo kultūras mantojumu.

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).