LOK sniegs paskaidrojumu par interešu konflikta aizdomām organizācijā

Sports
LETA 06:51, 17.04.2023 0

18.aprīlī, Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas sēdes darba kārtībā ietverts jautājums par iespējamo interešu konfliktu Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizācijas vadībā.

 
Foto: LETA

Jau ziņots, ka Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV) aicinās LOK sniegt paskaidrojumu saistībā ar aizdomām par interešu konfliktu organizācijas vadībā.

Daugavietis uzsvēra, ka gaidīs paskaidrojumu, lai pārliecinātos par valsts piešķirtā finansējuma godprātīgu izlietojumu.

"Nekāda veida savu interešu lobēšana netiks tolerēta," norādīja Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs.

Uz sēdi aicināti piedalīties LOK un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji.

Jau ziņots, LOK prezidents Žoržs Tikmers noraida aizdomas par iespējamu interešu konfliktu, viņa dzīvesbiedrēm nonākot vienu un to pašu ar LOK saistītu uzņēmumu dalībnieku rindās, apgalvojot, ka varot saskatīt Latvijas Basketbola savienības (LBS) vēlmi īstenot pret viņu vērstu nomelnošanas kampaņu cīņā par ietekmi LOK.

LOK un LBS iepriekšējā nedēļas nogalē iesaistījās publiskā un konfliktējošā viedokļu apmaiņā pēc tam, kad Latvijas Televīzijas (LTV) "Sporta studijas" intervijā ar LOK prezidentu Žoržu Tikmeru atklātībā nāca informācija par viņa bijušo un esošo ģimenes locekļu iesaisti uzņēmumos, kas sniedz pakalpojumos olimpiskajiem centriem.

LTV sporta ziņu redakcija sestdien ziņoja, ka vairāki ar Tikmeru saistīti uzņēmumi bijuši ilggadēji piegādātāji LOK un tās paspārnē esošajiem olimpiskajiem centriem. Dažiem no tiem tas bijis laikā, kad Tikmers bija LOK viceprezidents un ģenerālsekretārs, bet pāris - kad viņš jau kļuvis par LOK prezidentu.

LTV guva apstiprinājumu informācijai par pieciem uzņēmumiem - SIA "SC Kafe", SIA "Ice Ring", SIA "Plus Fitness", SIA "Express Travel" un SIA "Rumba koģenerācija" -, kuros līdzīpašnieces kādā brīdī bijušas vai joprojām ir Tikmera bijusī sieva Gita Ducmane un tagadējā dzīvesbiedre Inese Celmiņa. Trīs uzņēmumos Celmiņa kļuvusi par līdzīpašnieci Ducmanes vietā, kad Tikmers no Ducmanes šķīries.

Šo uzņēmum darbības nozares ir ēdināšana, trenažieru īre, slidotavas piegāde, koģenerācija un ceļošanas pakalpojumi. Atsevišķos uzņēmumos kapitāldaļas pieder arī bijušā LOK prezidenta Viļņa Baltiņa dzīvesbiedrei un bijušā finanšu direktora Alda Āboliņa meitai, ziņo LTV.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.