Hokeja izlases uzbrucēja Rulle: Kapteines asistentes gods bija negaidīts

18 gadus vecajai Lindai Rullei iecelšana par Latvijas sieviešu hokeja izlases kapteines asistenti pasaules čempionātā bija negaidīta, sarunā izcēla hokejiste.

 
Foto: LETA

Latvijas sieviešu hokeja izlase pirms nepilnām divām nedēļām Meksikā pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupā izcīnīja pirmo vietu, nodrošinot nākamsezon iespēju spēlēt pirmās divīzijas B grupā, kas ir pēc spēka trešā ranga turnīrs.

"Meksika ir eksotiska valsts, tāpēc bija interesanti aizbraukt uz turieni un spēlēt hokeju," stāsta hokejiste. "Hokeja un organizatoriskajā ziņā varbūt viss nebija pašā spožākajā kārtībā, taču kopumā ir palikušas tikai pozitīvas emocijas, jo uzvarējām un progresējām ar katru spēli."

Latvijas hokejistes uzvarēja visos četros mačos, Taivānu pieveicot ar 3:2, Islandi - ar 6:0, Meksiku - ar 8:0 un Spāniju - ar 4:1.

Hokejiste izceļ, ka, spriežot pēc rezultātiem, sarežģītākais mačs bijis ar Taivānu, taču patiesībā tas izrādījās duelis ar Spāniju, jo tajā tika noskaidrota komanda, kura ieņems pirmo vietu grupā.

"Rezultāta ziņā grūtākā izskatās pirmā spēle pret Taivānu, jo mums vajadzēja pierast pie bortiem un laukuma, tas ir normāli," skaidroja uzbrucēja. "Savukārt spēle, kurai vajadzēja visvairāk koncentrēties un gatavoties, bija pēdējā - ar Spāniju, jo sapratām, ka tas ir mačs par zeltu. Tur vajadzēja atstāt laukumā sevi visu, kas mums arī izdevās."

Rulle, dodoties laukumā visās četrās aizvadītajās spēlēs, turnīrā izcēlās ar četriem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm un tika atzīta par Latvijas izlases labāko spēlētāju.

"Es teiktu, ka man pašai personīgi turnīrā arī viss izdevās, jo, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaugušo izlasē esmu progresējusi, izdevās sakrāt vairāk rezultativitātes punktu, varēju vairāk palīdzēt kopējā sniegumā," teica hokejiste. "Izdevās viss iecerētais. Protams, liels pluss bija arī tas, ka biju kapteiņa asistente, kas man deva īpašu pacilātības sajūtu."

Viņa atklāja, ka kapteine un kapteines asistentes izlasē tiek izvēlētas, apvienojot komandas balsojumu un treneru izvēles, un Rullei būt par asistenti pieaugušo valstsvienībā vien 18 gadu vecumā ir pagodinājums, kas nācis negaidīti.

"Arī pārbaudes spēlēs pret Somiju kapteines asistente, bet negaidīju, ka saglabāšu šo lomu komandā arī svarīgākajā turnīrā, lielajā čempionātā. Tā bija papildu atbildības nasta, kad ir jārūpējas par komandu, iesvētības jaunajām spēlētājām, lai nav strīdu iekšienē," skaidro sportiste. "No vienas puses, tas nozīmē, ka ir vairāk pienākumu, bet tā sajūta tomēr atsver visu."

Šo sezonu Rulle pavadīja Zviedrijas kluba "Lulea" jaunatnes komandā, kuras sastāvā 16 mačos izcēlās ar 17 rezultativitātes punktiem (12+5). Hokejiste neslēpj, ka spēlēšana ārpus Latvijas ir tas, kas viņai šajā sezonā ļāvis progresēt un parādīt labu sniegumu arī pieaugušo čempionātā.

"Tur ir augsts līmenis, un ir ļoti daudz treniņu. Es arī vienmēr izmantoju visus papildu treniņus un gāju trenēties pati arī tad, kad tādu nebija. Tas bija tas, kur varēju smelties izaugsmi, un es izmantoju visas iespējas, kuras man piedāvāja komanda," piebilda hokejiste.

Rulle ar nākamo sezonu plāno spēlēt Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), pārstāvot pirmās divīzijas vienību Ročesteras Tehnoloģiju institūta "Tigers". Viņa atklāj, ka iespējas nonākt NCAA parādījušās pēc U-18 pasaules čempionāta, kurā viņa iepazinās ar Turcijas izlases treneri, kura ikdienā strādā NCAA trešās divīzijas vienībā.

"Čempionāta gaitā mēs trijatā - es, viņa un izlases galvenais treneris - tikāmies tādās kā sapulcītēs. Viņa teica, ka sazināsies ar universitātēm un pastāstīs par mani," stāsta hokejiste. "Pamazām sāka pienākt ziņas no skolām, bija no trešās divīzijas, bija arī divas no pirmās, un tad man atlika tikai izvēlēties par labu "Tigers" komandai, jo viņi piedāvāja pilnu stipendiju. Un tas ir tas, ko man vajadzēja. Tā būs laba vieta gan akadēmiskā, gan hokeja ziņā."

Rulle piebilst, ka viens no svarīgākajiem faktoriem, kas ļāvis tikt pie iespējas karjeru turpināt otrpus okeānam, bija spēlēšana ārzemēs.

"Sieviešu hokejs Latvijā nav tik augstā līmenī un tik attīstījies, treniņi nav tik intensīvi. Protams, var arī trenēties ar puišiem, bet tas nav tas pats, kas aizvadīt treniņus ar sievietēm," norāda Rulle. "Tāpēc tieši aizbraukšana uz ārzemēm - vispirms Vācija, tad Zviedrija, deva ļoti lielu izaugsmi un saprašanu par to, kā ir spēlēt ar sievietēm. Arī pasaules čempionāti, pat zemākajās divīzijās, ir laba vieta, kur sevi parādīt."

Hokejiste janvārī pārstāvēja arī Latvijas U-18 valstsvienību pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupas turnīrā, kurā guva astoņus vārtus un divas reizes rezultatīvi piespēlēja, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Interesanti fakti Kurzemes Rucāva kļūs par sēņotāju centru (+VIDEO)

Latvijas Mikologu biedrība sāks apzināt līdz mūsdienām saglabāto un ar sēnēm saistīto nemateriālo kultūras mantojumu.

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).