Zemgale iet pēc otrā kausa. Vai Mogo atliks svētkus?

Sports
VS.LV 18:04, 05.04.2023 0

Šodien, 5. aprīlī, notiks piektā Latvijas hokeja Virslīgas fināla spēle, kur Rīgā vietējā HK “Mogo” uzņems HK “Zemgale” hokejistus. Rezultāts sērijā līdz četrām uzvarām ir 3-1 par labu šīs dienas viesiem. Uzvaras gadījumā Jelgavas klubs kļūs par Latvijas čempioniem otro gadu pēc kārtas. Bet kā tiek vērtētas abu komandu izredzes šajā mačā un vai sērijas liktenis tiks izlemts šodien?

 

Favorītu lomā ir “Zemgale”, “Olybet” sporta totalizatoriem piešķirot koeficientu uzvarai 1,73, kamēr “Mogo” tas ir 3,47. Jāatzīmē, ka “Zemgale” šosezon cīnījusies divās frontēs - Somijas pēc spēka otrajā līgā “Mestis” un Latvijas čempionātā. Šī iemesla dēļ sezonas izskaņā “Zemgale” piedzīvoja amizantu situāciju - tai bija jāaizvada divas spēles dienā abu turnīru ietvaros, ar ko tā arī tika veiksmīgi galā.

Iespējams, spēlēšana Somijā “Zemgalei” patraucēja izcīnīt pirmo vietu pēc regulārās sezonas, priekšā palaižot tieši “Mogo” (51 punkts pret 60). Taču aktuālajā “play-off” kampaņā līdz šim brīdim labāk izskatījušies “Zemgales” hokejisti.

Pirmajā kārtā sērijā līdz trīs uzvarām ar 3-0 (3:0, 2:0 un 6:0) tā uzveica Lietuvas klubu Elektrēnu “Energija”, bet otrajā savukārt pārliecinoši visās spēlēs sagrāva jūkošo Rīgas “Dinamo” un sērijā 4-0 (7:0, 11:1, 9:1, 10:3).

Tikmēr “Mogo” viegli tika galā ar Viļņas “Punks” 3-0 (7:1, 10:2, 10:2), savukārt pusfinālā vairs tik viegla pastaiga nebija. Tur pretī stājās “Prizma” hokejisti, kuru treneris neapmierinātībā par tiesnešu darbu uz spēli ieradās tiesneša spēles kreklā…

Rezultātā, lai arī “Mogo” sērijā uzvarēja visos četros mačos, tie bija sīvi - 3:2 pēcspēles metienu sērijā, (6:2, 4:3 un 1:0). Tātad - trīs mači noslēdzās ar vienu vārtu starpību. “Mogo” kontekstā arī jāmin interesants fakts - sērijā ar “Prizmu” trīs mačos tika gūti divi vārti vairākumā, bet vienā vieni.Arī finālsērijā veiksmīgāki vairākumā ir bijuši “Mogo” hokejisti, kuri guvuši četrus tādus vārtus, kamēr “Zemgalei” nav vēl izdevies realizēt skaitlisko vairākumu. Varbūt šodien? Tomēr ir viena interesanta iezīme - jelgavnieki šajā “play-off” laikā ir guvuši četrus vārtus spēlējot mazākumā, tostarp arī vienus finālā.

Savstarpējo spēļu attiecība šajā regulārajā sezonā ir vienāda: 2 - 2. Tiesa, “Zemgales” hokejisti, ņemot vērā ne tikai aktuālo rezultātu sērijā, bet arī kopējo ainu, noteikti ir drošu favorītu lomā un tam ir vairāki faktori.

Pirmkārt, “Zemgale”, ņemot vērā dalību “Mestis” līgā, biežāk trenējas un noteikti ir labākā fiziskajā formā, ko nereti var redzēt arī darbībās uz ledus īpaši finālsērijā. Šim faktoram noteikti klāt nākt tendence, ka “Zemgalei” ir krietni jaunāks sastāvs pēc vecuma iedalījumā.

Otrkārt, spēļu grafiks. Principā te var atsaukties arī uz augstāk minēto punktu par noslogotību visas sezonas gaitā. Lai arī Somijas otrajā līgā “Zemgale” aizvadīja 52 spēles + 32 vēl OHL (kalendārs gluži kā Nacionālajā hokeja līgā), tomēr šajā kontekstā tas uzskatāms par plusu. “Mogo” tomēr ir vairāk pusprofesionāla komanda ar neregulāru treniņu procesu, kamēr “Zemgale” ir pieradusi pie spēlēm ik pēc pāris dienām. Savukārt “play-off” kalendārs paredz, ka mači notiek ik pēc dienas.

Treškārt, sastāva komplektācija. Lai arī “Mogo” sastāva aprises Latvijas mērogam ir augsta līmeņa, tomēr “Zemgale” gan rocības ziņā, gan sastāva atlases ziņā ir darbojusies ar lielākiem “apgriezieniem”, ņemot vērā faktu, ka tai bija jākonkurē daudz augstākā līmenī Somijā.

Tiesa, “Mogo” galvenais treneris Ģirts Ankipāns galvu nenokar un par gaidāmo spēli un sēriju izsakās šādi: “Esmu treneris. Prognozēšana nav mans. Bet, ja tomēr man ir jāizdara prognoze – tad būs arī septītā spēle!”

Vai šodien “Mogo” hokeja hallē redzēsim pilnas tribīnes un jaunu čempionu kronēšanu? Spēles sākums 18:30 un maču translēs arī TV6 kanālā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.