Par krāpšanos LSBL bronzas mačā lūdz izvērtēt tiesnešu un trenera darbu

Sports
LETA 03:31, 21.03.2023 0

Par "Jūrmala" komandas krāpšanos "Pullman" Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlē par bronzas godalgu LSBL direktore Līga Goldmane aicinājusi Latvijas Basketbola savienību (LBS) izvērtēt gan tiesnešu, gan Jūrmalas vienības trenera Andra Steļmaha darbu attiecīgajā mačā, teikts LBS paziņojumā.

 

Nedēļas nogalē norisinājās LSBL finālčetrinieka turnīrs, kurā "Jūrmala" tika pie bronzas godalgām, ar rezultātu 65:57 pārspējot "Jelgavu".

Pēc spēles"Jelgavas" basketbolistes sociālajos tīklos publicēja video fragmentus no mača tiešraides, kuros redzams, ka uzvarētāju rindās vairākas reizes soda metienus izpildīja cita spēlētāja, nevis tā, pret kuru tika pārkāpti noteikumi.

"Nav šaubu, ka visiem spēles dalībniekiem jāievēro basketbola noteikumu burts un gars. Atgādinu, ka spēles laikā par noteikumu ievērošanu atbild spēles tiesneši, kuru pienākumus ir arī sekot, kuram spēlētājam jāizpilda soda metieni," LBS paziņojumā citēta Goldmane.

Tāpat Goldmane norādīja, ka par attiecīgo situāciju ir informējusi LBS Tiesnešu komisijas vadītāju Kristapu Konstantinovu, lūdzot izvērtēt spēles tiesnešu darbības kvalitāti, kā arī LBS Treneru komisiju par "Jūrmalas" trenera Steļmaha rīcību, kas neatbilst Godīgas spēles principiem.

Tikmēr par LSBL čempionēm kļuva "Pullman" "Rīgas Stradiņa universitātes" otrā komanda (RSU-2), kas izšķirošajā cīņā ar 95:70 uzvarēja "Ventspili".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko pārliecinoši iekļūst Madrides «WTA 1000» turnīra trešajā kārtā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību trešo kārtu.

Sports Latvijas hokeja izlase aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Lozannā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici.

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Lasiet arī

Sports Basketbola entuziasts Elbakjans sastrīdējās ar Rīgas aktīvistiem (+VIDEO)

"Grīziņkalna apkaimes biedrībā ir nevis tūkstošiem, bet aptuveni 140 biedri".

Sports Bertāns gūst 13 punktus «Hornets» zaudējumā «Mavericks» basketbolistiem (VIDEO)

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otrdien guva 13 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Šarlotas "Hornets" komanda piedzīvoja zaudējumu.

Sabiedrība Porziņģim 20 punkti «Celtics» uzvarā pār Bertāna «Hornets» (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Šarlotā guva 20 punktus Bostonas "Celtics" uzvarā pār Dāvja Bertāna pārstāvēto Šarlotas "Hornets" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā.

Sports TTT Rīga basketbolistes kļūst par Baltijas čempionēm

"TTT Rīga" sestdien Palangā kļuva par "BioSil" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (WBBL) čempionēm.