Bagatskis aizstāv IZM lēmumu apturēt daļu finansējuma sportistiem

Sports
LETA 13:25, 12.03.2023 0

Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) ārštata padomnieks sporta jautājumos Ainars Bagatskis aizstāv Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lēmumu apturēt daļu finansējuma sportistiem, kuri startē kopā ar agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem, izriet no sestdien medijiem izsūtītās vēstules, kuras autentiskumu Bagatskis apstiprināja aģentūrai LETA.

 
Foto: LETA

Jau ziņots, ka saskaņā ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) līgumu ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) LOK otrdien valdes sēdē lēma par finansējuma pārtraukšanu trim sportistiem, jo viņi piedalījušies komercsacensībās ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem. Ikmēneša pabalsts apturēts tenisistei Aļonai Ostapenko un riteņbraucējiem Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam.

Bagatskis norāda, ka, neskatoties uz pabalstu izmaksas apturēšanu, saglabāta iespēja saņemt visu nepieciešamo Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) atbalstu un finansējumu, lai nodrošinātu sportistu gatavošanos startiem valsts izlasē.

Bagatskis arī atzīmē, ka Krievijas brutālās agresijas rezultātā nogalināti un Ukrainas sporta ierindā nekad vairs nebūs jau vairāk nekā 280 sportisti, tai skaitā bērni, un sporta darbinieki. Vairāk nekā trīs tūkstoši Ukrainas sportisti un sporta darbinieki šobrīd atrodoties frontē, aizstāvot savu zemi un tiesības nodarboties ar sportu. Izpostīti jau vairāk kā 320 sporta objekti, no tiem vismaz 87 gandrīz pilnībā.

"Čakšas vadībā aktīvi komunicējam ar mūsu partneriem sporta organizācijām Latvijā, sporta ministrijām Baltijā un citur Eiropā, centienos rast pamatotus risinājumus attiecībā par savu valstu sportistu dalību komercsacensībās šajos apstākļos, kā arī nodrošināt vienotu atbalstu Ukrainai sporta nozarē, kas ir tikai neliels pienesums, ko varam sniegt valstij, kurā sportisti un sporta darbinieki burtiski cīnās par izdzīvošanu," rakstīts vēstulē.

Ārštata padomnieks sporta jautājumos atklāj, ka bijusi komunikācija arī ar Ukrainas sporta ministru un nacionālās olimpiskās komitejas prezidentu Vadimu Gutcaitu, kurš apliecinājis, ja ukraiņu sportisti pēc pašu izvēles piedalās komercsacensībās, kur piedalās arī agresorvalstu sportisti, valsts finansējums šādiem sportistiem netiek nodrošināts.

"Latvija nav liegusi sportistiem piedalīties sacensībās, kur startē Krievijas un Baltkrievijas sportisti, nav izslēgusi šos sportistus no LOV, nav apturējusi valsts atbalstu, kas nepieciešams sportistam valsts pārstāvēšanai, nav liegusi dalību valsts izlasē, bet atbilstoši IZM līgumā ar LOK noteiktajam, ja sportists šādās sacensībās piedalās, viņam tiek apturēta mēneša pabalsta izmaksa," norāda Bagatskis.

Šāds noteikums šobrīd tiekot piemērots, kopīgi ar sporta organizācijām meklējot risinājumus, kas atbilstu valsts mērķiem, kā arī iespējami respektētu sportistu, kuri godam nes Latvijas vārdu tās valstsvienībās, individuālās karjeras.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ar diviem mačiem Rīgā sāksies Latvijas futbola virslīgas otrais aplis

Šodien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgā Rīgā notiks divas otrā apļa spēles.

Sports «Bayern» un «Real» futbolisti spēlē neizšķirti Čempionu līgas pusfinālā

Minhenes "Bayern" otrdien savā laukumā spēlēja neizšķirti ar Madrides "Real" UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē.

Sports Latvijas U-18 hokejisti nodrošina vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase otrdien pēc Slovākijas izlases graujošas uzvaras nodrošināja vietu pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā.

Sports Porziņģis gūst traumu NBA izslēgšanas turnīra spēlē

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva kājas traumu un iemeta septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru.

Lasiet arī

Kriminālziņas ASV un Lielbritānija paplašina Krievijas metālu importa aizliegumu

ASV un Lielbritānija piektdien kopīgi nolēma paplašināt Krievijas metālu importa aizliegumu, vēršoties pret svarīgu Krievijas ienākumu avotu pēc tās iebrukuma Ukrainā.

Ekonomika Lietuvas «Vičiūnu grupe» pērn Krievijas budžetā iemaksājusi 55 miljonus eiro

Lietuvas pārtikas produktu ražotāja "Vičiūnu grupe", kas ir zīmola "Viči" īpašnieks un kuru Ukraina ir iekļāvusi starptautisko kara sponsoru sarakstā, grupas uzņēmumi pērn Krievijas valsts budžetā iemaksāja 5,46 miljardus rubļu (55,2 miljoni eiro), kas ir par 10,2% vairāk nekā 2022.gadā, liecina iniciatīvas grupas "STOP tirdzniecībai Krievijā" apkopotie dati.

Ekonomika Nosauc lielākus Latvijas eksportētājus uz Krieviju

Latvijā lielākie eksportētāji uz Krieviju pēdējos divos gados ir loģistikas uzņēmums SIA "Wellman Logistics", kā arī zāļu ražotāji AS "Olainfarm" un AS "Kalceks", vēsta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", atsaucoties uz tā rīcībā esošajiem Krievijas muitas deklarāciju datiem.

Ekonomika ES valstīs caur Poliju joprojām nonāk Baltkrievijas kokmateriāli

Neskatoties uz Rietumvalstu sankcijām, kokmateriāli no Baltkrievijas joprojām nonāk Lietuvā un citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, liecina Baltkrievijas Pētniecības centra sadarbībā ar Polijas laikrakstu "Gazeta Wyborcza" veiktā analīze.