Lietuvā valsts nefinansēs sacensības ar Krievijas sportistu piedalīšanos

Sports
LETA 15:24, 08.03.2023 0

Lietuvā starptautiskās sacensības, kurās piedalīsies Krievijas un Baltkrievijas sportisti, nesaņems valsts finansējumu, paziņojusi Lietuvas Izglītības zinātnes un sporta ministrija.

 

Tā pavēstījusi, ka izglītības, zinātnes un sporta ministre Jurgita Šugždiniene parakstījusi starptautisko sporta sacensību finansēšanas aprakstu un apstiprinājusi, ka sacensības ar Krievijas un Baltkrievijas sportistu piedalīšanos Lietuvā valsts nefinansēs.

Ministre arī plāno parakstīt kopīgu memorandu ar Lietuvas Nacionālo olimpisko komiteju un sporta federācijām un organizācijām par nostāju saistībā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistu piedalīšanos starptautiskajās sacensībās.

"Mēs vienojāmies, ka sagatavosim kopīgu pozīciju, kas tiks izsūtīta visām starptautiskajām federācijām un Starptautiskajai olimpiskajai komitejai. (..) Kopā mums jāizdara viss iespējamais, lai nepielaistu Krievijas un Baltkrievijas sportistus starptautiskajam sportam, kamēr turpinās agresija Ukrainā," ministrijas paziņojumā citēts Šugždinienes teiktais.

Ministre arī aicinājusi Lietuvas sporta federācijas veidot koalīcijas ar saviem starptautiskajiem partneriem un paust kopīgās pozīcijas Starptautiskajai olimpiskajai komitejai un starptautiskajām sporta federācijām.

Šugždiniene uzsvērusi, ka vairākums Lietuvas sporta federāciju nepiedalās starptautiskās sacensībās, ja tajās piedalās Krievijas un Baltkrievijas sportisti.

Ministrija uzskata, ka Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji meklē apkārtceļus, lai varētu piedalīties olimpiskajās spēlēs.

Ministrija norādījusi, ka ir gatava piedalīties diskusijā ar starptautiskajām federācijām, paust Lietuvas nostāju un atbalstīt Lietuvas sporta federācijas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas hokejisti zaudē pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Lozannā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:4, 1:0) zaudēja Šveices valstsvienībai.

Sports Ostapenko pārliecinoši iekļūst Madrides «WTA 1000» turnīra trešajā kārtā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību trešo kārtu.

Sports Latvijas hokeja izlase aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Lozannā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici.

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Lasiet arī

Kriminālziņas ASV un Lielbritānija paplašina Krievijas metālu importa aizliegumu

ASV un Lielbritānija piektdien kopīgi nolēma paplašināt Krievijas metālu importa aizliegumu, vēršoties pret svarīgu Krievijas ienākumu avotu pēc tās iebrukuma Ukrainā.

Ekonomika Lietuvas «Vičiūnu grupe» pērn Krievijas budžetā iemaksājusi 55 miljonus eiro

Lietuvas pārtikas produktu ražotāja "Vičiūnu grupe", kas ir zīmola "Viči" īpašnieks un kuru Ukraina ir iekļāvusi starptautisko kara sponsoru sarakstā, grupas uzņēmumi pērn Krievijas valsts budžetā iemaksāja 5,46 miljardus rubļu (55,2 miljoni eiro), kas ir par 10,2% vairāk nekā 2022.gadā, liecina iniciatīvas grupas "STOP tirdzniecībai Krievijā" apkopotie dati.

Ekonomika Nosauc lielākus Latvijas eksportētājus uz Krieviju

Latvijā lielākie eksportētāji uz Krieviju pēdējos divos gados ir loģistikas uzņēmums SIA "Wellman Logistics", kā arī zāļu ražotāji AS "Olainfarm" un AS "Kalceks", vēsta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", atsaucoties uz tā rīcībā esošajiem Krievijas muitas deklarāciju datiem.

Ekonomika ES valstīs caur Poliju joprojām nonāk Baltkrievijas kokmateriāli

Neskatoties uz Rietumvalstu sankcijām, kokmateriāli no Baltkrievijas joprojām nonāk Lietuvā un citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, liecina Baltkrievijas Pētniecības centra sadarbībā ar Polijas laikrakstu "Gazeta Wyborcza" veiktā analīze.