Cīņā par vietu Baltijas līgas pusfinālā jāsaglabā vēss prāts

Sports
LETA 11:25, 22.02.2023 0

Cīņā par vietu Baltijas Vīriešu volejbola līgas (BVVL) pusfinālā spēlētājiem būs jāsaglabā vēss prāts un nedrīkst "pārdegt", norāda "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" ("Ezerzeme"/DU) komandas treneris Rihards Puķītis.

 

Šodien BVVL ceturtdaļfinālā "Ezerzeme"/DU viesos pirmajā spēlē tiksies ar Edvarta Buivida pārstāvēto Igaunijas komandu "Barrus/Voru". Atbildes spēle notiks 25.februārī.

Šosezon četros savstarpējos dueļos divreiz piecos setos pārāka ir bijusi igauņu komanda, kamēr daugavpilieši uzvarēja ar 3-0 un 3-1.

"Domājot par ceturtdaļfināliem, gribas saglabāt vēsu prātu un noskaņot komandu tā, lai puiši nepārdegtu, kā tas notika Latvijas kausa izcīņā, neļaut pretiniekiem iespēju spēlēt viņu spēli. Ar Veru šajā sezonā esam sīvi cīnījušies, un vieglu spēļu nav bijis," Latvijas Volejbola federācija (LFF) citē Daugavpils kluba treneri Puķīti. "Sērijā līdz divām uzvarām parasti pārāks ir stiprākais, bet šajā formātā, kad pēc divām spēlēm var būt "zelta sets", izredzes vērtēju kā 50:50. Negribu zīlēt."

BVVL šīs sezonas kopvērtējumā "Ezerzeme"/DU ar 34 punktiem 24 mačos ieņēma trešo vietu, kamēr "Barrus"/"Voru" ar 27 punktiem bija sestie septiņu komandu konkurencē. Par regulārā čempionāta uzvarētājiem ar 60 punktiem kļuva Tartu "Bigbank", kas garantēja sev vietu pusfinālā, tikmēr pārējās Latvijas komandas "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" ar 33 punktiem 24 mačos atrodas ieņēma ceturto vietu, bet Jēkabpils "Lūši" ar 31 punktu 24 cīņās ierindojas piektajā pozīcijā un savā starpā tiksies citā ceturtdaļfināla pārī.

"Jau sešas reizes šosezon esam spēlējuši, vēl vismaz divreiz būs jāspēlē Latvijas čempionātā. Ne ar kādu citu komandu tik bieži neesam spēlējuši," uz "mūžīgo" abu klubu dueli norāda arī Jūrmalas vienības treneris Raimonds Vilde. "Jādara savs darbiņš, jo ar kaut ko jaunu pārsteigt ir grūti. Uzvarēs tie, kuri būs labāki, varošāki un gribošāki," saka treneris, kura vadītā komanda šogad divus titulus cīņās ar "lūšiem" jau ir izcīnījusi, kļūstot par Latvijas kausa un Latvijas Superkausa ieguvēju."

Sastāva problēmas šosezon izjūtošā Jēkabpils komanda ceturtdaļfinālu sāks kā Baltijas līgas piektais numurs, otro ceturtdaļfināla spēli aizvadot viesos, kas "zelta seta" gadījumā var būt neliels mīnuss. Šosezon bez divām Jūrmalas kluba uzvarām savstarpējās cīņās par trofejām pirmajās divās no četrām Baltijas līgas spēlēm ar 3-1 un 3-0 uzvarēja Jēkabpils komanda, bet nākamajās divās četros un piecos setos pārāki bija jūrmalnieki.

"Kā jau kaut kur bija rakstīts, tā ir Latvijas volejbola klasika. Būs interesanti. Arī Latvijas čempionāta pusfinālā droši vien viens pret otru spēlēsim. Pa šiem gadiem gana esam jau viens otru iepazinuši," par dueli saka Jēkabpils kluba treneris Mārcis Obrumans. "Favorīte noteikti būs "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", tomēr, tā kā nav trešās spēles, ar mūsu novājināto sastāvu varam pacīnīties. Veru mums šosezon ir bijis neērts pretinieks, tāpēc gribējās spēlēt pret latviešiem. Interesants variants. Varam cīnīties. Izredzes ir vienmēr. Nav tomēr jāspēlē ar Tartu vai Tallinas klubiem, kuri liekas krietni spēcīgāki. Latviešus ļoti labi pazīstam. Ja izdosies noskaņoties un viss sakritīs, varam labi nospēlēt."

Vēl vienā duelī tiksies Eduarda Stieģeļa pārstāvētā Tallinas "Selver/TalTech" un iepriekšējo sezonu Latvijas volejbolistu "osta" līgā Pērnavas komanda.

Arī šo pāru ceturtdaļfināla pirmie mači tiks aizvadīti šovakar, kamēr atbildes spēles notiks 25.februārī.

Priekšroka organizēt finālčetrinieka turnīru būs pamatturnīra uzvarētājam, un izšķirošās spēles paredzētas 3.un 4.martā.

Iepriekšējā sezonā augstāko vietu no Latvijas komandām ieņēma Jēkabpils vienība, kas pamatturnīrā bija sestā, nevienam no pašmāju klubiem nepārvarot ceturtdaļfināla barjeru, bet par čempioniem kļuva Tartu "Bigbank" volejbolisti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Interesanti fakti Kurzemes Rucāva kļūs par sēņotāju centru (+VIDEO)

Latvijas Mikologu biedrība sāks apzināt līdz mūsdienām saglabāto un ar sēnēm saistīto nemateriālo kultūras mantojumu.

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).