«Chelsea» par premjerlīgas rekordsummu no «Benfica» iegādājas Fernandesu

Sports
LETA 09:29, 01.02.2023 0

Anglijas futbola klubs Londonas "Chelsea" par premjerlīgas rekordsummu - 121 miljonu eiro - no Portugāles vienības Lisabonas "Benfica" iegādājās argentīniešu pussargu Enso Fernandesu.

 
Foto: Instagram

22 gadus vecais Fernandess ar Argentīnas izlasi kļuva par 2022.gada Pasaules kausa ieguvēju un tika atzīts par turnīra labāko jauno spēlētāju.

Līdzšinējais premjerlīgas transfēru rekords bija 100 miljoni britu mārciņu, ko Mančestras "City" 2021.gadā samaksāja Birmingemas "Aston Villa" par Džeku Grīlišu, taču nu šis rekords pieder "Chelsea" - 106,8 miljoni mārciņu jeb 121 miljons eiro.

Fernandess ir astotais "Chelsea" pastiprinājums ziemas transfēru periodā - pirms tam komandu papildināja arī Mihailo Mudriks, Bunuā Badjašils, Noni Madueke, Dāvids Fofana, Andrejs Santušs un Malo Gusto, kā arī uz īri paņemtais Žuau Fēlikss.

Tiek ziņots, ka līgums ar pussargu noslēgts uz astoņiem ar pusi gadiem.

Fernandess savu karjeru uzsāka Buenosairesas "River Plate" kluba rindās, no kura par 10+8 miljoniem eiro pirms šīs sezonas pārcēlās uz "Benfica".

Lisabonas kluba rindās argentīnietis, kuram 22 gadi palika pirms divām nedēļām, šosezon Portugāles čempionātā 17 spēlēs guva vienus vārtus, bet visos turnīros kopumā 29 mačos izcēlās ar četriem precīziem raidījumiem.

"Chelsea" premjerlīgas kopvērtējumā ar 29 punktiem 20 spēlēs ieņem vien desmito pozīciju, no līdervienības Londonas "Arsenal" atpaliekot par 21 punktu. Savukārt no ceturtās vietas, kas ļautu kvalificēties nākamās sezonas UEFA Čempionu līgai "Chelsea" atpaliek desmit punktus.

Argentīnas izlasē Fernandess debitēja pagājušajā gadā un kopumā desmit mačos guvis vienus vārtus, ar precīzu raidījumu izceļoties Pasaules kausa izcīņas spēlē pret Meksiku.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.

Sports Latvijas hokejisti zaudē pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Lozannā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:4, 1:0) zaudēja Šveices valstsvienībai.

Sports Ostapenko pārliecinoši iekļūst Madrides «WTA 1000» turnīra trešajā kārtā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību trešo kārtu.

Sports Latvijas hokeja izlase aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Lozannā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici.

Lasiet arī

Sports Latvijas futbola virslīgā notiks divas spēles

"Valmiera" šodien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas piektās kārtas mačā uzņems "Grobiņu"/LFS, bet "Liepāja" - "Audu".

Sports Ukrainas un Polijas izlases iekļūst Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā

Ukrainas un Polijas vīriešu futbola izlases otrdien uzvarēja Eiropas čempionāta kvalifikācijas "play-off" mačos un iekļuva finālturnīrā.

Sports Latvijas U-19 vīriešu futbola izlase zaudēja Ukrainai (VIDEO)

Latvijas U-19 vīriešu futbola izlase sestdien Skopjē piedzīvoja zaudējumu 2024.gada Eiropas čempionāta elites kārtas mačā, zaudējot cerības spēlēt finālturnīrā.

Sports Spānijas futbola federācijā veikta kratīšana izmeklēšanā par korupciju

Spānijas policija ir veikusi kratīšanu Spānijas futbola federācijas (RFEF) galvenajā birojā un tās bijušā prezidenta Luisa Rubialesa mājā un citās vietās, veicot izmeklēšanu par korupciju un citiem noziegumiem, trešdien pavēstīja ziņu avoti tiesu aprindās.