Āfrikas Nāciju čempionāta futbolā finālā tiksies Alžīrija un Senegāla

Sports
VS.LV 08:25, 01.02.2023 0

Pēc uzvarām otrdien pusfinālā Āfrikas Nāciju čempionāta futbolā finālā tiksies Alžīrija un Senegāla. Mājinieki alžīrieši ar 5:0 (4:0) sagrāva Nigēru.

 

Divus vārtus guva čempionāta labākais vārtu guvējs Aimens Mahiuss, pa vieniem - Ajubs Abdellaui un Sofians Bajazids, bet vēl reizi bumbu savos vārtos raidīja pretinieku aizsargs Bureima Katakorē.

Otrā cīņā Senegāla ar 1:0 (1:0) pieveica Madagaskaru.

Vienīgos vārtus jau piektajā minūtē guva Papē Dialo.

Spēle par trešo vietu notiks piektdien, bet fināls - sestdien.

Sacensības notiek jau septīto reizi un sākumā bija paredzētas 2022.gada vasarā, bet tika pārceltas uz 2023.gadu Covid-19 pandēmijas izraisīto sporta notikumu pārbīdes dēļ.

Divās iepriekšējās reizēs uzvaru izcīnīja Maroka, kas konflikta ar Alžīriju dēļ šoreiz no turnīra izstājās. Divreiz uzvaru izcīnījusi arī Kongo Demokrātiskās Republikas vienība, bet pa reizei - Tunisija un Lībija.

Senegāla un Alžīrija augstāk par ceturto vietu šajās sacensībās nav tikušas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports PSG futbolisti nodrošina Francijas čempiontitulu

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) futbolisti svētdien pēc tuvākās sekotājas "Monaco" zaudējuma 31.kārtas spēlē nodrošināja Francijas čempiontitulu trešo sezonu pēc kārtas.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» astotdaļfinālā tiekas ar Žabēru

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālā spēkosies ar tunisieti Onsu Žabēru.

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sports Porziņģis ar 18 punktiem palīdz «Celtics» sērijā atgūt vadību (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā guva 18 punktus un sekmēja Bostonas "Celtics" uzvaru.

Lasiet arī

Sports Latvijas futbola virslīgā notiks divas spēles

"Valmiera" šodien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas piektās kārtas mačā uzņems "Grobiņu"/LFS, bet "Liepāja" - "Audu".

Sports Ukrainas un Polijas izlases iekļūst Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā

Ukrainas un Polijas vīriešu futbola izlases otrdien uzvarēja Eiropas čempionāta kvalifikācijas "play-off" mačos un iekļuva finālturnīrā.

Sports Latvijas U-19 vīriešu futbola izlase zaudēja Ukrainai (VIDEO)

Latvijas U-19 vīriešu futbola izlase sestdien Skopjē piedzīvoja zaudējumu 2024.gada Eiropas čempionāta elites kārtas mačā, zaudējot cerības spēlēt finālturnīrā.

Sports Spānijas futbola federācijā veikta kratīšana izmeklēšanā par korupciju

Spānijas policija ir veikusi kratīšanu Spānijas futbola federācijas (RFEF) galvenajā birojā un tās bijušā prezidenta Luisa Rubialesa mājā un citās vietās, veicot izmeklēšanu par korupciju un citiem noziegumiem, trešdien pavēstīja ziņu avoti tiesu aprindās.