Piektdien miris slavenais itāļu futbolists Džanluka Vialli (+VIDEO)

Sports
LETA 12:53, 07.01.2023 0

Bijušais Itālijas izlases, Turīnas "Juventus" un Londonas "Chelsea" uzbrucējs Džanluka Vialli 58 gadu vecumā miris pēc ilgstošas cīņas ar aizkuņģa dziedzera vēzi, piektdien paziņoja Itālijas Futbola federācija (FIGC).




Vialli, kurš "Chelsea" futbolista bučus sekmīgi nomainīja ar trenera uzvalku, pirmo reizi aizkuņģa dziedzera vēzis tika diagnosticēts 2017.gadā. 2020.gadā pēc ārstēšanās Karaliskajā Mārsdena slimnīcā Londonā slimība bija uzvarēta, taču tā atgriezās 2021.gadā.

Pagājušajā mēnesī par to tika paziņots, Vialli pametot Itālijas izlases delegācijas vadītāja amatu.

Itāļu laikraksts "Corriere della Sera" pirms Ziemassvētkiem ziņoja, ka Vialli 87 gadus vecā māte Marija Terēza un brālis Nino ir atceļojuši uz Londonu, lai būtu kopā ar Vialli slimnīcā.

16 gadus ilgās spēlētāja karjeras laikā Itālijā Vialli izcīnīja visas galvenās trofejas, tostarp A sērijas uzvarētāja titulu 1991.gadā ar "Sampdoria" un 1995.gadā ar "Juventus".

Čempionu līgā 1996.gadā viņš triumfēja ar "Juventus", tāpat kā 1993.gadā izcīnīja UEFA kausu un 1990.gadā ar "Sampdoria" uzvarēja UEFA kausa ieguvēju kausa izcīņā, 1998.gadā to pašu paveicot "Chelsea" rindās.

Viņš ir arī četrkārtējs Itālijas kausa un divkārtējs Itālijas Superkausa ieguvējs.

Itālijas izlasē viņš 59 spēlēs guva 16 vārtus, spēlējot arī 1986. un 1990.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā un palīdzot Itālijai izcīnīt trešo vietu 1990.gadā.

Uzbrucēja pāreja no "Sampdoria" uz "Juventus" 1992.gadā tobrīd bija pasaules transfēru rekords futbolā - 12,5 miljoni sterliņu mārciņu.

"Chelsea" rindās Vialli spēlēja no 1996. līdz 1999.gadam. Pirmās sezonas beigās viņš izcīnīja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu, bet otrajā sezonā kopā ar komandu triumfēja arī Līgas kausa izcīņā.

Trešo sezonu viņš klubā aizvadīja kā spēlējošais treneris.

FIGC ziņo, ka visas tās jurisdikcijā esošās spēles šajā nedēļas nogalē sāksies ar minūti ilgu klusuma brīdi par godu Vialli.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.