Šķēpmetēja Līna Mūze izcīna sesto vietu pasaules čempionātā

Sports
LETA 16:34, 23.07.2022 0

Līna Mūze piektdien Jūdžinā, ASV, izcīnīja sesto vietu pasaules vieglatlētikas čempionāta šķēpmešanas sacensībās.

 
Foto: LETA

Mūze savā labākajā mēģinājumā šķēpu meta 61,26 metru tālumā. Sestā vieta pasaules čempionātā ir viņas karjeras labākais rezultāts.

Pirmo reizi vēsturē titulu izdevās nosargāt iepriekšējā čempionāta uzvarētājai, zeltu ar 66,91 metru tālu metienu izcīnot austrālietei Kelsijai Lī Bārberei. Sudrabu ar 64,05 metriem izcīnīja amerikāniete Kāra Vingere, bet bronzu ar 63,27 metru tālu raidījumu guva japāniete Haruka Kitaguči, kura par diviem centimetriem pārspēja ķīnieti Liu Šijinu un par pieciem centimetriem - austrālieti Makenziju Litlu.

Mūze pirmajā mēģinājumā šķēpu meta 59,83 metru tālumā, kas pēc pirmās kārtas deva piekto vietu, bet par līderi kļuva austrāliete Litla ar 63,22 metru tālu raidījumu. Otrajā mēģinājumā smiltenietei, tāpat kā daļai konkurentu, nebija ieskaitīts mēģinājums, kā dēļ viņa atkāpās uz septīto vietu, bet pirmo pozīciju saglabāja Litla.

Arī trešais piegājiens nebija sekmīgs, taču latvietei ar astoto vietu pietika, lai izpildītu vēl trīs metienus. Ar trešo metienu 66,91 metru tālumā par līderi kļuva 2019.gada čempione Bārbere.

Nākamos divus metienus Mūze sāka kā pirmā un ceturtajā mēģinājumā ar 61,26 metru tālu raidījumu pakāpās uz sesto pozīciju. Par vicelīderi kļuva Liu ar 63,25 metriem, apsteidzot Litlu. Piektajā piegājienā Mūzes rezultāts netika ieskaitīts, bet tuvākās konkurentes nepietuvojās viņas rezultātam. Pirmajā trijniekā izmaiņu nebija, turklāt Bārbere savu metienu nemaz neizpildīja.

Noslēdzošo mēģinājumu Mūze sāka kā trešā un, izpildot metienu, viņai jau bija garantēta vismaz sestā vieta. Šķēps lidoja nedaudz aiz 55 metriem un Mūze pārkāpa metiena līniju.

Pēdējā mēģinājumā vispirms uz otro vietu pakāpās Kitaguči, taču Vingere viņu pārspēja. Bārbere, kura jau bija nodrošinājusi titulu, neizpildīja arī pēdējo metienu.

Šķēpmetējām, lai kvalificētos finālam, šķēps kvalifikācijā bija jāraida vismaz 62,50 metru tālumā vai jātiek labāko divpadsmitniekā.

Mūze, metot šķēpu 59,16 metru tālumā, savā grupā parādīja sesto labāko rezultātu un starp visām sportistēm ieņēma desmito vietu, nodrošinot vietu pamatsacensībās. Savukārt Madara Palameika meta šķēpu 58,61 metra tālumā, sasniedzot savu sezonas labāko rezultātu. Viņa B grupā ierindojās sestajā pozīcijā, taču starp visām 29 šķēpmetējām ieņēma 13.vietu un palika pirmā aiz svītras.

Palameikas rezultāts bija par 45 centimetriem sliktāks nekā Litlai, kura kā pēdējā kvalificējās pamatsacensībām.

Mūze planētas meistarsacīkstēs startēja trešo reizi.

Latviju pasaules čempionātā pārstāv šķēpmetēji Līna Mūze, Madara Palameika, Patriks Gailums un Rolands Štrobinders, 400 metru skrējēja Gunta Vaičule un soļotājs Arnis Rumbenieks. Kopā ar sportistiem uz čempionātu devušies arī treneri Gints Palameiks, Mārcis Štrobinders, Zigismunds Sirmais un Edvīns Krūms.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā Jūdžinā, Oregonā, norisināsies līdz 24.jūlijam.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Sports Bļugers palīdz «Canucks» uzsākt Stenlija kausa izcīņu ar uzvaru (VIDEO)

Ar rezultatīvu piespēli svētdien Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pirmajā mačā izcēlās latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, palīdzot Vankūveras "Canucks" izcīnīt uzvaru pār Nešvilas "Predators".

Lasiet arī

Sports Latvijas hokejisti zaudē pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Lozannā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:4, 1:0) zaudēja Šveices valstsvienībai.

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.