Seska ekipāža izcīna trešo vietu JWRC posmā Igaunijā

Sports
VS.LV 08:05, 19.07.2021 0

Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis šajā nedēļas nogalē izcīnīja trešo vietu junioru klasē pasaules rallija čempionāta (WRC) Igaunijas posmā.

 
Foto: LETA

Sezonas trešā JWRC posma pēdējo dienu Sesks uzsāka ceturtajā pozīcijā 44,2 sekundes aiz līdera Sami Pajari no Somijas. Trešajā pozīcijā esošais brits Džons Ārmstrongs bija piecu sekunžu attālumā, bet sešas sekundes bija līdz vicelīderim Martinam Koči no Slovākijas.

Dienas pirmajā jeb kopumā 19.ātrumposmā Sesks piekāpās tikai Ārmstrongam, toties samazināja deficītu līdz trešajai vietai. Liepājnieks bija otrais arī nākamajā ātrumposmā, šoreiz paliekot aiz Pajari, bet summā viņš pakāpās uz trešo vietu 6,4 sekundes aiz Ārmstronga.

Uzvara nākamajā ātrumposmā ļāva pietuvoties otrajai pozīcijai, taču 22."dopā" piedzīvotās tehniskās problēmas ar stūres pastiprinātāju lika atkāpties uz ceturto vietu nu jau teju 18 sekundes aiz pirmā trijnieka. Pēdējos divos ātrumposmos Sesks uzvarēja un pēc Koči nefinišēšanas pakāpās uz trešo vietu.

Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Pajari, kurš Ārmstrongu apsteidza par 24,1 sekundi, bet Sesku - par 56,4 sekundēm.

Jau ziņots, ka kopējā ieskaitē pirmais bija divkārtējais Latvijas čempions rallijā Kalle Rovanpere no Somijas, kurš 20 gadu vecumā kļuva par visu laiku jaunāko WRC posma uzvarētāju. Seskam kopējā ieskaitē 23.pozīcija.

Visi šīs klases sportisti startē identiskās "Ford Fiesta Rally4" automašīnās.

Latvijas rallija braucējs pirmajā JWRC posmā Horvātijā bija otrais, bet otrajā etapā Portugālē izcīnīja uzvaru. Pirms Igaunijas posma viņš bija JWRC kopvērtējuma līderis, bet tagad ar 67 punktiem atkāpies uz otro vietu, par četriem punktiem atpaliekot no Pajari. Trešais ar 56 punktiem ir Ārmstrongs.

LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Sesks/Francis ir līdz šim vienīgie Latvijas rallisti, kuri kāpuši uz JWRC goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Pērn trijos no četriem sacensību posmiem ekipāža finišēja labāko trijniekā.

Pēc tam JWRC klases autosportistiem no 13. līdz 15.augustam sacensības notiks Beļģijā, bet sezonu piloti noslēgs Spānijā (14.-17.oktobrī).

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Vītoliņš: Mēs mākam radīt drāmu

Valstsvienības spēlētāji atkal ir parādījuši raksturu un uzvarējuši svarīgu spēli, svētdien pēc uzvaras papildlaika pēdējās sekundēs pār Francijas komandu aģentūrai LETA sacīja Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Ričards Bolotņiks sestajā raundā ar tehnisko nokautu zaudē Hatajevam

Latvijas pārstāvis Ričards Bolotņiks sestdien Austrālijā sestajā raundā ar tehnisko nokautu zaudēja Austrālijā dzīvojošajam čečenu bokserim Imamam Hatajevam.

Sports Daugaviņš pēdējā sekundē izrauj Latvijas izlasei uzvaru pār Franciju (VIDEO)

Kasparam Daugaviņam arī otrajā mačā gūstot uzvaras vārtus papildlaikā, turklāt pēdējā sekundē, Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Ostravā pasaules čempionāta spēlē ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 1:0) pārspēja Franciju.

Sports «Celtics» bez Porziņģa svin uzvaru trešajā NBA ceturtdaļfināla mačā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Klīvlendā savainojuma dēļ nespēlēja viņa pārstāvētās Bostonas "Celtics" uzvarā izbraukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ceturtdaļfināla spēlē.

Lasiet arī

Sabiedrība Aizsardzības ministrija atklāj informatīvo kampaņu «Bruņojies ar zināšanām»

Aizsardzības ministrija (AM) otrdien atklāj informatīvo kampaņu "Bruņojies ar zināšanām", aģentūrai LETA pavēstīja AM.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Kultūra Muzeju naktī runās par latviešu kino leģendu Adu Neretnieci (+VIDEO)

"Kinorežisors - tā ir nolādēti grūta profesija, īpaši sievietei".