PMLP draud slēgt kādu no nodaļām

Sabiedrība
LETA 14:56, 23.10.2024 0

Nesaņemot atbilstošu finansējumu, var nākties domāt par kādas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļas slēgšanu, trešdien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē pastāstīja PMLP priekšniece Maira Roze.

 
Foto: LETA

Iepazīstinot deputātus ar PMLP 2025.gada budžetu, Roze informēja, ka komunālie maksājumi augot iespaidīgi, piemēram, dubultojas īres maksa, kas attiecīgi nozīmē, ka pieaug risks, ka nākotnē var nākties domāt par kādas PMLP nodaļas slēgšanu.

Roze gan mierināja, ka patlaban neviena nodaļa netiks slēgta un pārvalde meklēs iespējas, kā ar šo situāciju tikt galā, bet "nu tā ir nākotne".

2025.gada PMLP budžets plānots 30 098 660 eiro apmērā. Piemēram, 641 amata vietai atlīdzībai paredzēti 17 073 328 eiro, savukārt precēm un pakalpojumiem 7 125 875 eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāju skaits līdz 2070.gadam varētu sarukt līdz 1,3 miljoniem

Eiropas Savienības (ES) statistikas pārvalde "Eurostat" prognozē, ka Latvijas iedzīvotāju skaits turpinās samazināties, no 2022. līdz 2070.gadam sarūkot par trešdaļu jeb līdz 1,3 miljoniem, liecina informācija, kas atrodama Labklājības ministrijas (LM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par demogrāfiskās politikas situāciju valstī.

Sabiedrība Ministrs: Slimnīcām ir problēmas ar finansējuma plānošanu

Slimnīcām ir problēmas ar finansējuma plānošanu tekošā gada griezumā, jo tās faktiski pieraksta pacientus uz operācijām, kurām nauda nav paredzēta, izriet no veselības ministra Hosama Abu Meri (JV) paustā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma".

Sabiedrība Taupības dēļ pārtikas pakas turpmāk saņems tikai trūcīgie un krīzē nonākušie

Taupības dēļ cilvēki ar maznodrošinātā statusu no nākamā gada vairs nesaņems pārtikas pakas, kuras būs pieejamas tikai trūcīgajiem un krīzes situācijās nonākušajiem Latvijas un Ukrainas iedzīvotājiem, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijā (LM).

Sabiedrība Vai Latvijā līdz pensijas vecumam ir iespējams iekrāt līdz pat miljonam (+VIDEO)

Respondenti vecuma grupās no 18 līdz 39 gadiem ik mēnesi vēlētos saņemt pensiju no 1200 līdz 2000 eiro.

Lasiet arī

Sabiedrība PMLP: Pašlaik ir aptuveni 350 tūkstoši iedzīvotāju, kuriem nav ID kartes

Pašlaik ir aptuveni 350 tūkstoši iedzīvotāju, kuriem ir tikai pase, vai vispār nav derīga personu apliecinoša dokumenta, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšniece Maira Roze.

Sabiedrība Jāgaida garās rindās salā! Aicina uzlabot PMLP pakalpojumu pieejamību

Tiesībsargs aicina Iekšlietu ministriju (IeM) steidzami uzlabot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pamatpakalpojumu pieejamību, aģentūru LETA informēja tiesībsarga biroja Komunikācijas un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītājas vietnieks Edgars Lākutis.