Valsts prezidents: Esam pārlieku ieslīguši normatīvismā un birokrātijā

Sabiedrība
LETA 10:44, 22.10.2024 0

Kaut kas ir aizgājis greizi - mēs esam pārlieku ieslīguši normatīvismā un birokrātijā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

 
Foto: LETA

Šādu secinājumu viņš pauda pēc tam, kad bija atbildējis uz jautājumu, vai nešķiet skumji, ka par atalgojuma iesaldēšanu valsts kapitālsabiedrību valdes locekļiem politiķi sākuši nopietni diskutēt tikai pēc prezidenta rosinātās likumdošanas iniciatīvas.

"Man vispār ir skumji par ko citu. Tas nav tikai par kapitālsabiedrībām. Mēs kaut kā ļoti slīgstam tajā super-normatīvismā. Nu, ja nav gandrīz ierakstīts likumā, ka jūs kafiju drīkstēsiet turēt pie kreisās, nevis pie labās rokas, tad tas jau gandrīz jau nav iespējams," ilustrēja valsts pirmā persona.

Prezidents nezinot, kurā brīdī kaut kas ir aizgājis greizi, bet viņš atceroties, ka savulaik tā nebija. Esam nonākuši pie tā, ka birokrātija ne tikai bremzē tautsaimniecības attīstību, bet arī grauj uzticību valstij, uzskata Rinkēvičs.

Līdz ar to viņš izmantojot iespējas nākt klajā ar likumdošanas iniciatīvām tajos brīžos, kad saprot, ka veselais saprāts un "pakratīšana ar pirkstu" vairs nestrādā. Vienlaikus prezidents atgādināja, ka, jau stājoties amatā ir teicis, ka nevarēs risināt katru problēmu un darīt citu cilvēku darbu.

Kā ziņots, Rinkēvičs ir iesniedzis likuma grozījumu projektu valsts uzņēmumu valžu atalgojuma iesaldēšanai. Prezidenta iesniegtajiem grozījumiem Saeimā noteikta steidzamības kārtība.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Lucavsalā parādīsies jauna iela vairāk nekā kilometra garumā (+VIDEO)

Nekustamo īpašumu attīstītāju apetīte saduras ar vietējās sabiedrības interesēm.

Sabiedrība Mākslīgā intelekta centra izveidei plānots piesaistīt 500 miljonus eiro

Latvijas mākslīgā intelekta centra (LMIC) projekta īstenošanai valsts varētu dibināt biedrību ar noteiktu valsts iestāžu funkciju deleģējumu, un piesaistīt 500 miljonus eiro piecu gadu laikā, informē Ekonomikas ministrija.

Sabiedrība Daugavpils dome vērtēs jautājumu par spēļu zāļu slēgšanu

Pilsētā noslēgusies aptauja, kurā varēja izteikt savu viedokli par saistošo noteikumu projektu, kas papildus Azarstpēļu un izložu likumā noteiktajiem ierobežojumiem turpmāk pilsētā noteiks vietas un teritorijas, kurās nebūs atļauts organizēt azartspēles.

Sabiedrība Rinkēvičam topošā «militarizētās tēlniecības kompozīcija» liekas bezgaumīga

Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam pie Ādažu bāzes Kadagā topošā "militarizētās tēlniecības kompozīcija" ar bruņumašīnu uz postamenta liekas diezgan bezgaumīga, tā prezidents izteicās Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs: Jāpalielina finansējumu klimata pārmaiņu mazināšanai

Pasaulē ir būtiski palielināt finansējumu klimata pārmaiņu jomā īpaši tām valstīm, kurām jūru līmeņa celšanās rada vissmagāko slogu, ANO Ģenerālās asamblejas plenārsēdē par jūras līmeņa celšanās radīto eksistenciālo draudu novēršanu uzsvēris Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Valsts prezidents darba vizītē apmeklēs Amerikas Savienotās Valstis

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs š.g. 17.–27. septembrī darba vizītē apmeklēs Amerikas Savienotās Valstis (ASV).

Pasaule Pēc Latvijas un Rumānijas lūguma par dronu incidentiem notiks diskusija NATO

Pēc Latvijas un Rumānijas lūguma par "dronu incidentiem" notiks diskusija NATO augstākajā līmenī, intervijā TV24 sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs: Briškena komunikācija «airBaltic» jautājumā ir absolūti izgāzusies

Satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) komunikācija Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" jautājumā ir absolūti "izgāzusies", trešdien preses konferencē pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.