Rinkēvičam topošā «militarizētās tēlniecības kompozīcija» liekas bezgaumīga

Sabiedrība
LETA 09:21, 22.10.2024 0

Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam pie Ādažu bāzes Kadagā topošā "militarizētās tēlniecības kompozīcija" ar bruņumašīnu uz postamenta liekas diezgan bezgaumīga, tā prezidents izteicās Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

 
Foto: LETA

Lai kā stāstītu, ka līdzīgas kompozīcijas tiek veidotas daudzās NATO dalībvalstīs, ieraugot to, pirmais, kas nāk prātā, ir atmiņas no padomju laikiem, sacīja Rinkēvičs.

Viņš uzskata, ka tēriņi Kadagā veidotajai kompozīcijai nav pamatojami, ņemot vērā visas citas aizsardzības nozares vajadzības un nemaz nerunājot par naudu, kas nepieciešama veselībai, izglītībai vai citām jomām.

"Diemžēl katra tāda ziņa, protams, rada diezgan pamatotas šaubas par to, kas notiek arī tajās jomās, kas mums ir ļoti svarīgas. Vai tas būtu drona gadījums vai šis tanka gadījums... Protams, ka Aizsardzības ministrijas un bruņoto spēku vadībai ir jāizdara viss, lai sabiedrības uzticību atgūtu. Es teiktu šobrīd jau "atgūtu"," uzsvēra valsts pirmā persona.

Kā ziņots, aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš atzinuši, ka pie Ādažu bāzes topošās "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" izmaksas ir vērtējamas kā finansējuma nelietderīga izmantošana.

LETA jau vēstīja, ka Kadagā pie NBS militārās bāzes šoruden uz betona podesta izvietots savu laiku nokalpojis kāpurķēžu bruņutransportieris "CVR(T)". To aizsardzības nozare nodēvējusi par "militarizētās tēlniecības kompozīciju". Tās izveidei iztērēti aptuveni 183 000 eiro. Aizsardzības ministrs ir ierosinājis dienesta pārbaudi par to.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Lucavsalā parādīsies jauna iela vairāk nekā kilometra garumā (+VIDEO)

Nekustamo īpašumu attīstītāju apetīte saduras ar vietējās sabiedrības interesēm.

Sabiedrība Mākslīgā intelekta centra izveidei plānots piesaistīt 500 miljonus eiro

Latvijas mākslīgā intelekta centra (LMIC) projekta īstenošanai valsts varētu dibināt biedrību ar noteiktu valsts iestāžu funkciju deleģējumu, un piesaistīt 500 miljonus eiro piecu gadu laikā, informē Ekonomikas ministrija.

Sabiedrība Daugavpils dome vērtēs jautājumu par spēļu zāļu slēgšanu

Pilsētā noslēgusies aptauja, kurā varēja izteikt savu viedokli par saistošo noteikumu projektu, kas papildus Azarstpēļu un izložu likumā noteiktajiem ierobežojumiem turpmāk pilsētā noteiks vietas un teritorijas, kurās nebūs atļauts organizēt azartspēles.

Sabiedrība Valsts prezidents: Esam pārlieku ieslīguši normatīvismā un birokrātijā

Kaut kas ir aizgājis greizi - mēs esam pārlieku ieslīguši normatīvismā un birokrātijā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs: Jāpalielina finansējumu klimata pārmaiņu mazināšanai

Pasaulē ir būtiski palielināt finansējumu klimata pārmaiņu jomā īpaši tām valstīm, kurām jūru līmeņa celšanās rada vissmagāko slogu, ANO Ģenerālās asamblejas plenārsēdē par jūras līmeņa celšanās radīto eksistenciālo draudu novēršanu uzsvēris Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Valsts prezidents darba vizītē apmeklēs Amerikas Savienotās Valstis

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs š.g. 17.–27. septembrī darba vizītē apmeklēs Amerikas Savienotās Valstis (ASV).

Pasaule Pēc Latvijas un Rumānijas lūguma par dronu incidentiem notiks diskusija NATO

Pēc Latvijas un Rumānijas lūguma par "dronu incidentiem" notiks diskusija NATO augstākajā līmenī, intervijā TV24 sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs: Briškena komunikācija «airBaltic» jautājumā ir absolūti izgāzusies

Satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) komunikācija Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" jautājumā ir absolūti "izgāzusies", trešdien preses konferencē pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.