Daugavpils dome vērtēs jautājumu par spēļu zāļu slēgšanu

Sabiedrība
LETA 11:47, 22.10.2024 0

Pilsētā noslēgusies aptauja, kurā varēja izteikt savu viedokli par saistošo noteikumu projektu, kas papildus Azarstpēļu un izložu likumā noteiktajiem ierobežojumiem turpmāk pilsētā noteiks vietas un teritorijas, kurās nebūs atļauts organizēt azartspēles.

 
Foto: LETA

Paredzēts, ka šonedēļ deputāti jautājumu vērtēs Finanšu komitejas sēdē, bet nākamnedēļ - domes sēdē.

Likums piešķir pašvaldībām tiesības to saistošajos noteikumos noteikt vietas un teritorijas, kurās azartspēles organizēt nav atļauts. Līdz ar to azartspēļu zāļu vietu skaits Daugavpilī var tikt ierobežots atbilstoši sabiedrības interesēm, un šī kompetence ir nodota pašvaldībai.

Domē uzsver, ka arī Satversmes tiesas 2024.gada 4.aprīļa spriedumā noteikts, ka papildus Azartspēļu likumā noteiktajiem azartspēļu organizēšanas ierobežojumiem pašvaldība, izvērtējot konkrētās teritorijas apbūvi un infrastruktūras objektu izvietojumu, var liegt azartspēļu organizēšanu, piemēram, izglītības, kultūras, sporta iestāžu un kompleksu, aktīvās atpūtas un bērnu rotaļlaukumu tuvumā. Tāpat azartspēļu organizēšanas ierobežojumus pēc attiecīga izvērtējuma var noteikt teritorijās ar augstu sabiedrības kustības intensitāti, piemēram, sabiedriskā transporta pieturvietu tuvumā, kā arī mazstāvu un daudzstāvu dzīvojamās apbūves teritorijās.

Ņemot vērā Satversmes tiesas sprieduma atziņas, Daugavpils pašvaldība sagatavoja saistošo noteikumu projektu, kuru mērķis ir ierobežot azartspēļu izplatību pašvaldībā, lai samazinātu no azartspēlēm atkarīgo personu skaitu un nepieļautu to skaita palielināšanos, pasargātu iedzīvotājus no paredzamu problemātisku spēlēšanas paradumu attīstības riska, kas palielinās, ja, piemēram, spēļu zāle atrodas dzīvesvietas tuvumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Trešdien Latvijā pūtīs brāzmains vējš

Naktī gaidāms lietus. Sākot no valsts rietumiem, nokrišņi mitēsies un debesis brīžiem skaidrosies.

Sabiedrība Paplašina pedagogu loku, kas skolās varēs mācīt otro svešvalodu

Otro svešvalodu skolās varēs mācīt skolotāji, kas valodas prasmes sertifikātu ieguvuši ne tikai augstskolās, bet arī citās izglītības iestādēs, paredz valdības pieņemtie Ministru kabineta noteikumu grozījumi.

Sabiedrība Augstskolās samazinās padomju locekļu skaitu

Valdība apstiprinājusi grozījumus Augstskolu likumā, kuru mērķis ir optimizēt zinātnes un lietišķo zinātņu universitāšu padomju darbību, uzlabot piekļuvi augstākās izglītības datiem un veikt citus tehniskus precizējumus.

Sabiedrība Lucavsalā parādīsies jauna iela vairāk nekā kilometra garumā (+VIDEO)

Nekustamo īpašumu attīstītāju apetīte saduras ar vietējās sabiedrības interesēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Paredzēti stingrāki ierobežojumi tiem, kuri spēlē azartspēles

Tiks ierobežota arī spēlētāja ilgstoša dalība azartspēlēs vai interaktīvajās azartspēlēs, iespējami samazinot nodarīto kaitējumu indivīda veselībai.

Sabiedrība Kā atgūties no azartspēļu atkarības: Liepājas pieredze (+VIDEO)

Piedalīties seminārā bija aicināti Kurzemes reģiona pašvaldību sociālo dienestu darbinieki, skolu sociālie pedagogi un citi pašvaldību iestāžu speciālisti.

Sabiedrība Ķirsis sola turpināt darbu pie azartspēļu aizliegšanas galvaspilsētā

Rīgas mērs uzsvēra, ka domes politiskais uzstādījums šajā jautājumā nemainās, tas tikai prasīšot vairāk laika un resursu, lai sasniegtu mērķi.

Ekonomika Azartspēļu organizēšanas ierobežojumu Rīgā atzīst par neatbilstošu Satversmei

Satversmes tiesa (ST) atzinusi, ka visā Rīgas administratīvajā teritorijā noteiktais ierobežojums organizēt azartspēles neatbilst Satversmei.