Latvijā 38% iedzīvotāju bažīgi par iespēju apmaksāt komunālos maksājumus

Sabiedrība
LETA 12:35, 21.10.2024 0

Latvijā 38% iedzīvotāju satrauc tas, vai viņi spēs apmaksāt ikmēneša komunālos maksājumus šogad rudenī un ziemā, pavēstīja enerģētikas uzņēmuma "Elenger" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

 

Aptaujā secināts, ka iedzīvotāji, iespējams, kavēs ikmēneša komunālo maksājumu apmaksas termiņus, varēs apmaksāt tikai daļu no tiem vai arī vispār nevarēs tos apmaksāt. Turklāt 14% iedzīvotāju atzinuši, ka vēl nevar novērtēt savas spējas apmaksāt komunālos pakalpojumus.

Tāpat 54% iedzīvotāju uztrauc iespējamais apkures izmaksu pieaugums, 11% iedzīvotāju satrauc kurināmā materiāla, tostarp malkas, granulu un brikešu pieejamība, bet 7% respondentu - gāzes pieejamība saistībā ar Krievijas karu Ukrainā. Savukārt 18% iedzīvotāju apgalvo, ka viņus nekas nesatrauc.

"Elenger" valdes priekšsēdētājs Dāvis Skulte norāda, ka šoruden, salīdzinot ar pērnā gada rudeni, dabasgāzes, elektrības un cita kurināmā cenas ir samazinājušās, tomēr sabiedrības noskaņojums nav uzlabojies. Aptaujas dati liecina, ka pirms gada 48% iedzīvotāju uztrauca iespējamais apkures izmaksu pieaugums, bet šogad - 54%.

Skulte arī piebilst, ka satraukumam par dabasgāzes pieejamību nav pamata, jo gāzes piegādi uz Latviju un Eiropu veic no vairākiem, ar Krieviju nesaistītiem reģioniem.

"Elenger" aptauja veikta sadarbībā ar "Norstat Latvija", un tajā piedalījās 1003 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 76 gadiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pašvaldība reklāmas un afišas izvērtē atbilstoši laika garam

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks: Pašvaldība izvērtē reklāmas, afišas un uzrakstus, kas tiek iesniegti saskaņošanai pašvaldībā, pieturoties pie Tieslietu ministrijas jaunās interpretācijas.

Sabiedrība Aicina nenogrābt un nenovākt visas lapas pagalmos un mauriņos

Latvijas Dabas fonds (LDF) aicina cilvēkus nenogrābt un nenovākt visas lapas savos pagalmos, mauriņos un zālājos, bet vismaz pusi no tām atstāt uz zemes.

Sabiedrība Personīgās izaugsmes treneri palīdz latviešiem iegūt pašapziņu (+VIDEO)

Valstī ir 13 tūkstoši jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kas nemācās un nestrādā.

Sabiedrība «Idioti bez sociālās atbildības»: Kiršteinu sodīs par necieņas izrādīšanu

Saeimas Prezidija locekļi rosina sākt deputātu ētikas kodeksa pārkāpuma lietu pret Aleksandru Kiršteinu par izteikumiem parlamenta sēdē.

Lasiet arī

Sabiedrība Aptauja: 27% iedzīvotāju ar grūtībām veic komunālos maksājumus

Latvijā 27% iedzīvotāju pēdējā gada laikā ir piedzīvojuši grūtības apmaksāt komunālo maksājumu rēķinus, informēja apdrošināšanas sabiedrības "Ergo" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Sabiedrība Par tēriņu prioritāti pērn Latvijas iedzīvotāji izvirzīja rēķinu apmaksu

Par tēriņu prioritāti pagājušajā gadā Latvijā iedzīvotāji izvirzīja rēķinu apmaksu, seko aizdevuma atmaksa, uzkrājumu veidošana un atvaļinājumu plānošana, paziņo "Ferratum Insights" pārstāvji, atsaucoties uz kompānijas veiktās aptaujas datiem.