Vāc parakstus par videonovērošanas sistēmu uzstādīšanu skolās un klasēs

Sabiedrība
LETA 17:47, 20.10.2024 0

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Mana balss" sākta parakstu vākšana par videonovērošanas sistēmu uzstādīšanu skolās un klasēs.

 
Foto: LETA

Kā iniciatīvas autors norādīts Anatolijs Seredickis. Viņš klāsta, ka ar šo iniciatīvu vēlas uzlabot skolu drošību, uzstādot videonovērošanas sistēmas, kas, viņaprāt, palīdzētu efektīvi risināt un novērst skolēnu savstarpējo bulingu, konfliktus starp skolēniem un skolotājiem, seksuālās uzmākšanās draudus, kā arī citas vardarbības un emocionālās drošības problēmas.

Iesniedzēja ieskatā, arvien biežāk tiek dzirdēts par vardarbību skolās, kas netiekot pienācīgi risināta, jo bieži trūkstot objektīvu pierādījumu. Seredickis domā, ka vienaudžu pāridarījumu un bulinga izplatība Latvijas skolu vidē ir lielāka nekā jebkurā citā Eiropas Savienības valstī. Viņš atsaucas uz OECD datiem, kas liecinot, ka trešā daļa skolēnu vismaz pāris reižu mēnesī ir cietuši no vardarbības skolā.

"Videonovērošana varētu būtiski uzlabot situāciju, nodrošinot taisnīgu attieksmi un drošību visām iesaistītajām pusēm, kā arī novērstu terorisma draudus, kas Latvijā nav augsti, tomēr ņemot vērā pasaules tendences, arī tiem ir jāpievērš uzmanība," pauž Seredickis.

Iesniedzējs uzskata, ka tādējādi sabiedrība iegūs drošāku izglītības vidi, kas samazinās potenciālos drošības draudus un veicinās taisnīgumu konfliktsituāciju risināšanā starp skolēniem un skolotājiem. Viņaprāt, videonovērošana nodrošinās arī ātrāku un efektīvāku policijas darbu drošības incidentu izmeklēšanā, vienlaikus saglabājot atbilstošu personas datu aizsardzību un privātuma ievērošanu saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kļuvis zināms, cik maksās vienotā vilciena un «Rīgas satiksmes» biļete

"Vienotā biļete" nodrošinātu vienotu vilciena laika biļetes un pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" laika biļetes kombināciju.

Sabiedrība Svēstdien nokrišņi nav gaidāmi

Svētdien teritorijas lielākajā daļā mākoņu būs maz, savukārt valsts rietumos debesis būs daļēji mākoņainas, tomēr nokrišņi nav gaidāmi, liecina sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Šoruden pret Covid-19 vakcinējušies vien 3786 iedzīvotāji

Šoruden Latvijā pret Covid-19 ir vakcinējušies vien 3786 iedzīvotāji, bet vakcinācija pret gripu notiek vismaz piecreiz aktīvāk, liecina e-veselības sistēmas ievadītie dati.

Sabiedrība Aptauja: Latvijas iedzīvotāji ASV prezidenta vēlēšanās dod priekšroku Harisai

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji ASV prezidenta vēlēšanās dod priekšroku demokrātu kandidātei Kamalai Harisai, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" veiktā aptauja.

Lasiet arī

Sabiedrība Viedtālruņi Latvijas jauniešiem atņem vidēji 5 stundas dienā (+VIDEO)

Vairums vecāku un skolotāju atbalsta ideju ierobežot mobilo ierīču lietošanu starpbrīžos skolā.

Sabiedrība Latvijā plāno aizliegt mobilo tālruņu izmantošanu skolās līdz 6.klasei

No nākamā mācību gada varētu aizliegt izmantot mobilos tālruņus skolās 1.- 6.klašu skolēniem, ja vien tie nebūs nepieciešami mācību priekšmeta programmas apgūšanai, šādus grozījumus Izglītības likumā šodien atbalstīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Sabiedrība Kā ķīmijas skolotājs Latvijā var saņemt 3000 eiro stipendiju (+VIDEO)

"Visi atbalstītie jaunieši joprojām ir apņēmības pilni strādāt skolās".

Sabiedrība Jaunajā mācību gadā reorganizēti vai slēgti vairāki desmiti skolu

Jaunajā mācību gadā reorganizēti un slēgti vairāki desmiti skolu, liecina informācija Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) tīmekļvietnē.