Šoruden pret Covid-19 vakcinējušies vien 3786 iedzīvotāji

Sabiedrība
LETA 08:41, 20.10.2024 0

Šoruden Latvijā pret Covid-19 ir vakcinējušies vien 3786 iedzīvotāji, bet vakcinācija pret gripu notiek vismaz piecreiz aktīvāk, liecina e-veselības sistēmas ievadītie dati.

 
Foto: LETA

Kā informē Slimību un profilakses kontroles centrā (SPKC), e-veselības datu bāzē, uzsākoties rudens gripas sezonai, līdz šai nedēļai paziņots par 19 199 cilvēku vakcinēšanu pret gripu ar valsts apmaksātām vakcīnām, tai skaitā 14 484 vakcinācijas veiktas senioriem vecumā virs 60 gadiem. Vakcinēties pret gripu iedzīvotāji var arī par saviem līdzekļiem.

Savukārt pret Covid-19 kopš gripas sezonas sākuma vakcinēti vien 3786 cilvēki.

Kā norāda SPKC, šie dati nav absolūti precīzi, jo daudzi iedzīvotāji izvēlējušies arī maksas vakcīnas, kas netiek uzrādīti minētajā datu ievades pārskatā. Tāpat daži iedzīvotāji vakcināciju veic agrāk, pirms oktobra sākuma, kad tiek sākts sezonālais gripas un Covid-19 monitorings.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vāc parakstus par Mārupītes iekļaušanu Latvijas publisko upju sarakstā

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Mana balss" sākta parakstu vākšana par Mārupītes iekļaušanu Latvijas publisko upju sarakstā.

Sabiedrība Kļuvis zināms, cik maksās vienotā vilciena un «Rīgas satiksmes» biļete

"Vienotā biļete" nodrošinātu vienotu vilciena laika biļetes un pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" laika biļetes kombināciju.

Sabiedrība Svēstdien nokrišņi nav gaidāmi

Svētdien teritorijas lielākajā daļā mākoņu būs maz, savukārt valsts rietumos debesis būs daļēji mākoņainas, tomēr nokrišņi nav gaidāmi, liecina sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Aptauja: Latvijas iedzīvotāji ASV prezidenta vēlēšanās dod priekšroku Harisai

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji ASV prezidenta vēlēšanās dod priekšroku demokrātu kandidātei Kamalai Harisai, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" veiktā aptauja.

Lasiet arī

Veselība Latvijas onkoloģe iestājas par sieviešu vakcināciju pret vēzi (+VIDEO)

Šogad ir pēdējais gads, kad darbojas līdzšinējais “Veselības aprūpes pakalpojumu onkoloģijas jomā uzlabošanas plāns".

Veselība Saslimstība ar gripu aug, bet epidēmijas vēl nav

Pagājušā nedēļā Latvijā laboratoriski apstiprināti 15 gripas gadījumi, no kuriem 6 gadījumos tika noteikta A tipa gripa un 9 gadījumos B tipa gripa. Pozitīvo testu īpatsvars uz gripu pieaudzis no 3,5% līdz 6,6%.

Sabiedrība Dzemdību namā valsts apmaksāta vakcinācija pret gripu grūtniecēm nav pieejama

Patlaban Rīgas Dzemdību nama vakcinācijas kabinetā vairs nav pieejamas valsts apmaksātas vakcīnas pret gripu, liecina Dzemdību nama paziņojums.

Sabiedrība Riska grupās esošos aicina vakcinēties pret gripu un Covid-19

Turpinoties valsts apmaksātai sezonālajai vakcinācijai pret gripu un Covid-19, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina veselības riska grupā ietilpstošos cilvēkus vakcinēties pret šīm infekcijām, lai pasargātu sevi no smagām saslimšanām.