Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Sabiedrība
VS.LV 17:14, 17.10.2024 0

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

 

Laikā no šī gada aprīļa līdz septembrim pie administratīvās atbildības saukti astoņi 14.Saeimas deputāti. Par to ziņojumu Saeimai ceturtdien, 17.oktobrī, sniedza Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra ziņām no Sodu reģistra deputāts Česlavs Batņa pie administratīvās atbildības saukts par pārkāpumu, ar transportlīdzekļi apstājoties vietās, kur to aizliedz attiecīgi ceļa apzīmējumi.

Savukārt deputātei Anitrai Brakovskai administratīvā atbildība piemērota par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 līdz 30 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar ceļa zīmēm "Apdzīvotas vietas sākums" vai "Dzīvojamā zona".

Administratīvā atbildība deputātam Jefimijam Klementjevam piemērota par valsts valodas nelietošanu tādā apjomā, kāds nepieciešams profesionālo un amata pienākumu veikšanai, ja normatīvie akti paredz valsts valodas lietošanu.

Deputātam Andrim Kulbergam administratīvā atbildība piemērota par noteiktās sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu, kā arīpar atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 līdz 30 kilometriem stundā ar automobiļiem, kas velk piekabi, kravas automobiļiem, kuru pilna masa pārsniedz 7,5 tonnas, autobusiem un traktoriem.

Deputātei Leilai Rasimai administratīvā atbildība piemērota par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav klāt vadītāja apliecības vai personu apliecinoša dokumenta un par transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas neveikšanu, ja tas tiek izmantots ceļu satiksmē.

Savukārt deputāts Edvīns Šņore pie administratīvās atbildības saukts par agresīvu braukšanu, kas izpaudusies kā vairāku tādu citu citam sekojošu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu izdarīšana, kuri saistīti ar ceļu satiksmei bīstamu vai traucējošu situāciju radīšanu.

Tāpat administratīvā atbildība piemērota deputātam Jurim Viļumam - par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 līdz 30 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, kā arī par braukšanu bez iedegtiem dienas gaismas lukturiem vai tuvās gaismas lukturiem diennakts gaišajā laikā.

Pie administratīvās atbildības par personu apliecinoša dokumenta pazaudēšanu saukta deputāte Aiva Vīksna.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Lasiet arī

Sabiedrība Saeima: Drīzumā varēs ierobežot pirātiskās tīmekļvietnes

Latvijas interneta lietotāji visbiežāk Eiropas Savienībā izmantoja nelegālu saturu - 13,9 reizes mēnesī (Igaunijā - 12,5, bet Lietuvā - 11,5; vidēji Eiropas Savienībā - 5,9 reizes mēnesī).

Sabiedrība Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbībai ar reliģiskām organizācijām

Kopumā 14. Saeimā darbojas 13 deputātu interešu grupas. Par darbu šajās grupās parlamentārieši nekādu atalgojumu nesaņem.

Sabiedrība Konceptuāli atbalsta Rēzeknes domes atlaišanu

Pašvaldības domē plānots iecelt pagaidu administrāciju.