Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

Sabiedrība
VS.LV 18:00, 17.10.2024 0

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

 

Sākoties jaunajam akadēmiskajam gadam, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) investējusi 240 000 eiro izglītības iestādes paplašināšanā un telpu, kā arī tehniskā nodrošinājuma atjaunošanā.

Modernizācijas projektā augstskola papildinājusi savu tehnisko nodrošinājumu, iegādājoties jaunu laboratorijas aprīkojumu, 30 jaunus datorus, kā arī 15 jaunus televizorus. Investīcijas tehnikas atjaunošanā mērāmas 110 000 eiro.

“Šī tehnikas iegāde saistīta ar augstskolas paplašināšanos – palielinājies ir gan studentu skaits, gan arī ISMA rīcībā pieejamās telpas. Jaunos datorus galvenokārt izmantos studenti no Informācijas tehnoloģiju programmas, bet tos būs iespējams izmantot arī citu studiju programmu dalībniekiem, kā arī vidusskolas audzēkņiem. Tā kā IT ir viena no mūsu augstskolas populārākajām studiju programmām, jaunas tehnikas iegāde notiek vidēji ik pēc 2 gadiem,” paziņojumā presei skaidro Dr.oec., profesors, ISMA rektors Deniss Djakons.

Tikmēr augstskolas renovācijas darbos ieguldīti vēl papildu 130 000 eiro. “Palielinoties studentu un mācību programmu skaitam, pirms aptuveni gada veicām augstskolas paplašināšanos un ISMA teritorijai pievienojām jaunu korpusu trīs stāvos. Šobrīd jaunajā korpusā ir pabeigti remontdarbi un iegādātas jaunas mēbeles un tehniskais aprīkojums,” atklāj ISMA rektors.

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola dibināta 1994. gadā un atrodas Rīgā, Valērijas Seiles ielā 1, kur šī akadēmiskā gada sākumā studijas turpina vairāk kā 2000 studenti. Attīstot privātās izglītības pieejamību, ISMA pārvalda arī starptautisko skolu “Premjers”, kurā tiek īstenota starptautiskā bakalaurāta programma.

ISMA sadarbojas ar vairāk kā 300 augstākās izglītības iestādēm un nozares organizācijām Eiropā, Āzijā un ASV. Sadarbību ietvaros tiek veidotas kopīgas bakalaura un maģistra studiju programmas, zinātnisko rakstu un kolektīvo monogrāfiju izstrāde, zinātnisko pētījumu un projektu, kā arī pasniedzēju stažēšanās organizēšana.


Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.