Latvietes aktīvi ienāk IT darba tirgū (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 09:09, 14.10.2024 0

"Tā ir ne tikai tehnoloģiju zināšanu pārnese, bet arī personīgā izaugsme abām iesaistītajām pusēm".

 

Biedrība "Riga TechGirls" aicina pieteikties nozares ekspertus un mentorus, kuri ir gatavi dalīties ar savām zināšanām un pieredzi, lai atbalstītu sievietes, kas vēlas uzsākt karjeru tehnoloģiju jomā vai vēlas veicināt savu profesionālo attīstību tajā. Mentoru programmas mērķis ir apvienot tehnoloģiju nozares profesionāļus, kuri vēlas palīdzēt sievietēm augt un attīstīties nozarē. Līdz 21.oktobrim organizatori aicina pieteikties gan mentorus, gan mentorējamās, neatkarīgi no pieredzes un zināšanu līmeņa. Šogad programma svin savu sesto sezonu.

Mentorprogramma piemērota gan sievietēm, kuras vēl tikai plāno uzsākt karjeru IT, piemēram, pārkvalificējoties no kādas citas nozares, gan sievietēm, kuras jau darbojas nozarē, taču vēlas pilnveidot zināšanas, lai veicinātu karjeras izaugsmi. Programmas ietvaros iespējams attīstīt būtiskas līdera prasmes un stratēģisko domāšanu, kas nepieciešama, lai virzītu inovācijas, vadītu komandu un projektus strauji mainīgajā tehnoloģiju nozarē.

"Programma rada vidi, kurā pieredzējuši profesionāļi palīdz jaunajiem talantiem gūt panākumus, veidojot ciešas, individuālas attiecības, kas sekmē gan profesionālo izaugsmi, gan dažādu prasmju attīstību. Tā ir ne tikai tehnoloģiju zināšanu pārnese, bet arī personīgā izaugsme abām iesaistītajām pusēm - gan mentoram, gan mentorējamajam," norāda "Riga TechGirls" valdes locekle un mentoru programmas vadītāja Diāna Butina.

Mentoru programmas ietvaros tiks nodrošināts mentora atbalsts sešu mēnešu garumā, nodrošinot personalizētu pieeju, un atbalstu. Papildus tam norisināsies iedvesmu vakari kopā ar dalībniecēm mentoriem, partneriem un nozares pārstāvjiem.. Darbnīcas, kurās iespēja dalīties ar atgriezenisko saiti, kā arī kopīgi pārgājieni. Mentori saņems apmācības par mentorēšanas procesu un atbalstu no "Riga TechGirls", kā arī iespēju pilnveidot savas līderības prasmes un veicināt sieviešu iesaisti nozarē. Tā ir iespēja abām pusēm augt un veidot ilgtspējīgu tehnoloģiju kopienu, tāpēc organizatori aicina pieteikties arī mentorus.

Šis ir sestais mentoru programmas iesaukums - līdz šim tajā piedalījušās jau vairāk nekā 1000 mentorējamās un vairāk nekā 800 starptautiski mentori. Programma norisinās hibrīdformātā, angļu valodā, sniedzot iespēju paplašināt savu profesionālo kontaktu tīklu, saņemt praktisku atbalstu un mācīties no tehnoloģiju nozares ekspertiem. Programma ilgst sešus mēnešus, taču saturs un formāts veidots tā, lai dalība būtu pieejama ikvienam. Veidojot mentoru un mentorējamo pārus, organizatori veic rūpīgu un pārdomātu izpēti, lai veidotu abpusēji saistošu un jēgpilnu saderību.

Pieteikšanās noslēgsies 21.oktobrī, bet programmas norises laiks ir no 2025.gada 15.janvāra līdz 19.jūnijam.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas darba tirgū iezīmējušās negatīvas tendences (+VIDEO)

Bezdarba līmenis valstī bija par 0,7 procentpunktiem augstāks nekā vidēji Eiropas Savienībā.

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš darbs ir pieprasītākais

Uz 10 pieprasītākajām vakancēm 2024.gada 1. ceturksnī kopumā pieteicās vairāk nekā 3500 darba meklētāju, liecina darba portāla CVMarket.lv jaunākā statistika.

Ekonomika Latvijas iedzīvotāji par labāku darbavietu uzskata valsts sektoru

Latvijā 52% iedzīvotāju par labāku darbavietu uzskata valsts sektoru, tviterī raksta pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Ekonomika Nodarbināto īpatsvars ar augstāko izglītību Latvijā sasniedzis 42,7%

Latvijas darba tirgū 2023.gada sākumā no 806 000 nodarbināto vecumā no 25 gadiem 42,7% bija ar augstāko izglītību, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš ir pieaugums par 0,7 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.