ĀM radusi 1,1 milj. eiro ietaupījumu uz publiskās diplomātijas aktivitāšu rēķina

Sabiedrība
LETA 16:16, 29.09.2024 0

Ārlietu ministrija (ĀM) ir samazinājusi izdevumus 2025.gadam 1,1 miljona eiro apmērā, no tā 600 000 eiro uz publiskās diplomātijas aktivitāšu rēķina.

 
Foto: LETA

Budžeta programmā "Nozaru vadība un politikas plānošana" samazinās dotāciju no vispārējiem ieņēmumiem un izdevumus precēm un pakalpojumiem 1 106 129 eiro apmērā 2025.gadam un turpmāk ik gadu.

Tai skaitā Latvijas publiskās diplomātijas aktivitāšu nodrošināšanai, tostarp pārstāvniecībās, paredzēts finansējuma samazinājums par 600 000 eiro.

Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomes vēlēšanās 2025.gada lobija kampaņas nodrošināšanai finansējums samazināts par 22 140 eiro.

Pasākumam "Pabalstu un kompensāciju nodrošinājuma palielināšana par dienestu ārvalstīs kvalitatīvai Latvijas nacionālo drošības un ekonomisko interešu aizstāvībai" samazinājums būs 150 000 eiro apmērā.

Pasākumam "Sociālo garantiju diplomātiskā un konsulārā dienesta amatpersonu (darbinieku), valsts tiešās pārvaldes amatpersonu (darbinieku), karavīru, prokuroru un sakaru virsnieku, kuri uzturas ārvalstīs, laulātajiem palielināšana" samazinājums būs 28 891 eiro apmērā.

Savukārt pasākumam "Publisko personu nomas maksas sadārdzinājums" samazinājums plānots 244 643 eiro apmērā, bet pasākumam "Valsts nekustamo īpašumu nomas maksas un apsaimniekošanas izdevumu pieauguma segšana" - 60 455 eiro apmērā.

Balstoties atzinumā par to, ka nākamā gada budžeta fiskālā telpa ir negatīva, Finanšu ministrija deva uzdevumu nozaru ministrijām veikt savu budžetu izvērtējumu ar mērķi rast finansējumu valsts drošības nodrošināšanai.

Ministrijām tika uzdots iesniegt Finanšu ministrijai informāciju par samazināmā finansējuma sadalījumu pa programmām, apakšprogrammām un izdevumu klasifikācijas kodiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šonakt gaidāma pirmā rudens salna

Šonakt daudzviet Latvijā gaidāma pirmā rudens salna gan gaisā, gan zāles virskārtā, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība «Viens cilvēks neko atrisināt nevarēs»: eksperte par JKP

Jaunievēlētajai Jaunās konservatīvās partijas (JKP) priekšsēdētājai Dagmārai Beitnere-Le Gallai piemīt līdera potenciāls un harizma, taču JKP jādomā arī par skaidru ideoloģisko pozīciju, vērtē Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle.

Sabiedrība Liepājas jaunieši forumā atklāja, ka viņiem ir pieejama marihuāna (+VIDEO)

Ne visiem ir finansiālas iespējas pat atbraukt līdz centram.

Sabiedrība CSDD atgādina: šoziem satiksmē varēs izmantot tikai ziemas riepas

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu.

Lasiet arī

Sabiedrība Medijs: JV ārlietu ministra amatam virzīs diplomāti Braži

Partija "Jaunā vienotība" (JV) izšķīrusies ārlietu ministra amatam virzīt diplomāti Baibu Braži, vēstīja Latvijas Televīzija (LTV), atsaucoties uz neoficiālu informāciju.

Pasaule ĀM: Latvija neatzīs Krievijas prezidenta "vēlēšanu" rīkošanu Ukrainas teritorijā

Latvija neatzīst un neatzīs Krievijas prezidenta "vēlēšanu" nelikumīgo rīkošanu vai to rezultātus Ukrainas teritorijās, ko uz laiku okupējusi vai nelikumīgi anektējusi Krievija, aģentūrai LETA norādīja Ārlietu ministrijas preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Ārlietu ministrija ar viktorīnu sēriju atzīmēs Latvijas dalības NATO 20.jubileju

Ārlietu ministrija (ĀM) ar viktorīnu sēriju atzīmēs Latvijas dalības NATO 20.jubileju, informēja ĀM.

Pasaule Ārlietu ministrija pauž nosodījumu par Navaļnija nāvi cietumā

Šodien uz Ārlietu ministriju tika izsaukts Krievijas Federācijas vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis.