Ātrāk ieviest grozījumus par alkohola pieejamības ierobežošanu

Sabiedrība
VS.LV 15:30, 23.09.2024 0

Pagaidām paredzēts, ka grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā stāsies spēkā 2025.gada 1.jūnijā.

 

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicina Sociālo un darba lietu komisiju pārskatīt grozījumu par alkohola pieejamības ierobežošanu spēkā stāšanās termiņu, lai tie stātos spēkā jau nākamā gada 1.janvārī.

Grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā un Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā ir izskatīti pirms galīgā lasījuma divās atbildīgajās komisijās. Sociālo un darba lietu komisija darbu ar likumprojektu beidza jūnija sākumā, taču parlaments par to varēs lemt tikai tad, kad būs saņemts atzinums no Eiropas Komisijas. Iepriekš Veselības ministrija paudusi, ka par likumprojektu varētu balsot rudenī.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā reklāmas nozares pārstāvji aicināja, lai grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā par alkoholisko dzērienu cenu atlaižu reklāmas ierobežojumiem stātos spēkā vienlaikus ar grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, lai neradītu nevienlīdzīgu attieksmi pret elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem un citiem plašsaziņas līdzekļiem.

Paredzēts, ka grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā stāsies spēkā 2025.gada 1.jūnijā.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputātu ieskatā šis termiņš ir "ļoti tāls", tāpēc komisija rosina Sociālo un darba lietu komisiju pārskatīt minēto ierobežojumu spēkā stāšanās termiņu un noteikt, ka tie stājas spēkā ātrāk.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Siliņa sasauc kārtējo Rail Baltica īstenošanas tematiskās komitejas sēdi

Tematiskās komitejas sēdē nozaru ministriju pārstāvji kopā ar Rail Baltica projekta ieviesējiem iepazīsies ar priekšlikumu Rail Baltica ieviešanas scenārijam.

Sabiedrība Otrdiena būs nedēļas siltākā diena

Otrdiena Latvijā būs septembra pēdējās nedēļas siltākā diena, gaisa temperatūra pēcpusdienā pakāpsies līdz +20..+25 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Arodbiedrība rīko ārkārtas sēdi un aicina ministrus un deputātus

Skolotāju arodbiedrība gatavojas jauniem protestiem?

Sabiedrība Rīgā apkuri ēkām sāks pieslēgt, iestājoties noturīgi vēsam laikam

RNP apkuri ēkām sāks pieslēgt, iestājoties noturīgi vēsam laikam, kad vismaz trīs diennaktis gaiss laukā nebūs iesilis vairāk par plus 14 grādiem, turklāt līdzīgs vai vēsāks laiks būs sagaidām arī nākamajās trīs diennaktīs.

Lasiet arī

Sabiedrība Vēlās izbeigt praksi deklarēties bez īpašnieka atļaujas

Saeimas komisija nolēma uzdot Iekšlietu ministrijai sagatavot un iesniegt attiecīgus priekšlikumus.

Sabiedrība Deputāti plāno «izsaukt uz paklāja» veselības ministru

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija plāno iztaujāt veselības ministru Hosamu Abu Meri (JV) par iecerēm būtiski reformēt vairāku Rīgas veselības iestāžu darbību,sacīja komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Veselība Kā turpmāk finansēs veselības aprūpi? Uzzināsim pēc gada

Deputāti lēma nevirzīt izskatīšanai parlamentā iepriekš no 13.Saeimas pārņemto likuma projektu, ar kuru bija plānots ieviest vienotu valsts apmaksāto veselības aprūpi Latvijā deklarētajiem iedzīvotājiem.

Sabiedrība Kā tur pie igauņiem? Iepazīsies ar kaimiņu pieredzi māju apsaimniekošanas jomā

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti, strādājot pie grozījumiem Dzīvokļa īpašuma likumā, otrdien, 6.februārī, plānojuši uzklausīt Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas redzējumu namu pārvaldīšanas nozares pilnveidošanai.