Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrība
LETA 17:33, 18.09.2024 0

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

 
Foto: LETA

Konkursa otrajā kārtā uz valdes priekšsēdētāja amatu pretendē pieci kandidāti, uz valdes locekļa amatu programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos - četri kandidāti, uz valdes locekļa amatu finanšu pārvaldības jautājumos - pieci kandidāti, uz valdes locekļa amatu tehnoloģiju pārvaldības jautājumos - četri kandidāti un uz valdes locekļa amatu personāla pārvaldības jautājumos - arī četri kandidāti.

Kā norāda SEPLP, viens pretendents savu kandidatūru izvirzījis uz divām amata pozīcijām - valdes priekšsēdētāju un valdes locekli tehnoloģiju pārvaldības jautājumos.

SEPLP norāda, ka jaunajai valdei būs jāīsteno viens no nozīmīgākajiem procesiem sabiedriskā medija vēsturē - jānodrošina VSIA "Latvijas Televīzija" un VSIA "Latvijas Radio" veiksmīga saplūšana, lai izveidotu spēcīgāku un labāk nodrošinātu sabiedriskā medija uzņēmumu kvalitatīva un mūsdienīga satura attīstībai.

Pavisam konkursā bija pieteikušies 78 kandidāti.

Valdes locekļiem noteikta mēnešalga 9200 eiro apmērā, savukārt valdes priekšsēdētājam - 10 100 eiro apmērā.

Noteiktais atalgojums radījis sašutumu Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča, kā arī koalīcijas politiķu vidū, atzīstot, ka tas nav samērīgs.

Prezidents, saistībā ar LSM valdes locekļu sastāvu un algas apmēru, iesniedzis grozījumus Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā, kas paredz uz laiku apturēt valsts un pašvaldību uzņēmumu valdes un padomes locekļu atlīdzības pieaugumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Izraudzīs piecus jaunus Latvijas Sabiedriskā medija valdes locekļus

Jaunā medija - VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" - valdi izraudzīs šā gada otrajā pusē.

Sabiedrība Saeimā pieņem gala lēmumu par sabiedrisko mediju apvienošanu

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, ar kuriem no 2025.gada tiks apvienoti sabiedriskie mediji - Latvijas Televīzija (LTV) un Latvijas Radio.

Sabiedrība Saeimas deputāti atbalsta vienota sabiedriskā medija izveidi

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, kas paredz sabiedrisko mediju - Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio - apvienošanu no 2025.gada.

Sabiedrība Politiķus aicina atlikt sabiedrisko mediju apvienošanu

Latvijas Radio arodbiedrības valde atklātā vēstulē aicina politiķus atlikt likumprojektu par sabiedrisko mediju - Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio - apvienošanu.