Šenderovičs: «Rīgas jūras līča krasti ir bērnības dzimtene» (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 13:30, 14.09.2024 0

Viņš sevi devē par "bēgli, kas dzīvo piedāvātajos apstākļos".

 

19.septembrī Jūrmalā notiks tikšanās, kur galvenais varonis būs rakstnieks no Krievijas - satīriķis, publicists, dramaturgs un sabiedriskais darbinieks Viktors Šenderovičs.

Viktors Šenderovičs - rakstnieks, publicists, dramaturgs un sabiedriskais darbinieks. Tabakova bērnu studijas absolvents. Dažādos posmos strādājis lielākajos Krievijas televīzijas kanālos ORT, NTV, RTVi, "Doždj", radio "Eho Moskvi" un "Golos svobodi". Regulāri kritizē Putina politiku. Vēl pirms Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā pameta valsti.

Savu darbības jomu Šenderovičs apraksta šādi: "Esmu literāts. Rakstu tekstus par aktuālām tēmām: publicistiku, analītiku, taču man svarīgākie ir literārie teksti, grāmatām. Un pats sev esmu simpātisks tieši ar "cilvēciskiem" tekstiem, nevis ar to, ka 115. reizi dejošu uz neieredzētā režīma kauliem. Es priecātos, ja varētu ieelpot un izelpot kopā ar tiem, kuri atnāks uz šo vakaru - nolasīt dzejoļus (ne savus), atcerēties cilvēkus, padomāt… Varbūt, tas kaut kādā veidā nonāks līdz politikai, taču ļoti pastarpināti. Tā nebūs lekcija, bet gan liriska tikšanās. Jo Rīgas jūras līča krasti ir manas bērnības vasaras dzimtene, Saulkrasti un Dubulti - dzimtās vietas."

Šenderovičs sevi devē par "bēgli, kas dzīvo piedāvātajos apstākļos, cenšoties atrast pamatus un neiekrist depresijā". "Jāsaprot, ka tā nav pārcelšanās, nav arī emigrācija, bet gan bēgšana. Un kaut ko plānot ir bezjēdzīgi. Maksimālais plānošanas ilgums - pusgads vai gads," viņš stāsta. Šenderovičs ir Izraēlas pilsonis, taču lielāko daļu laika pavada braucienos. "Protams, es vēlētos vēlreiz ieraudzīt Maskavu un Pēterburgu, taču lēmumus nepieņemu es. Cenšos par to nedomāt."

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Sabiedrība Ceturtdien izklīdīs migla un spīdēs saule

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā migla izklīdīs rīta stundās, vietām tā var saglabāties līdz dienas vidum, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Kultūra Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dosies tūrē pa Latviju (+VIDEO)

Reinis Suhanovs uzveduma režijas pamatā izmantojis Edvarta Virzas poēmas.

Pasaule Latvijas vēstniece pateicas Baidenam par ASV starptautisko līderību

Latvijas vēstniece Elita Kuzma trešdien iesniedza akreditācijas vēstuli ASV prezidentam Džo Baidenam un pateicās viņam par ASV starptautisko līderību, vēršoties pret Krieviju tās izvērstajā karā Ukrainā, informē Ārlietu ministrija.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.