Valsts prezidents darba vizītē apmeklēs Amerikas Savienotās Valstis

Sabiedrība
VS.LV 12:20, 13.09.2024 0

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs š.g. 17.–27. septembrī darba vizītē apmeklēs Amerikas Savienotās Valstis (ASV).

 
Foto: LETA

Darba vizītes sākumā no 17. līdz 21. septembrim Valsts prezidents E. Rinkēvičs kopā ar Latvijas ekonomikas ministru un uzņēmējudelegāciju apmeklēs ASV Kalifornijas pavalsti, bet no 22. līdz 27. septembrim Valsts prezidents apmeklēs Ņujorku, lai piedalītos Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālās asamblejas 79. sesijas atklāšanā.

Vizītes ASV Kalifornijas pavalstī mērķis ir Latvijas konkurētspējas veicināšana, paplašinot Latvijas uzņēmumu eksporta tirgu un veicinot investīciju piesaisti. Valsts prezidents kopā ar pavadošo delegāciju apmeklēs vairākus pasaulē vadošos augsto tehnoloģiju uzņēmumus, toskaitā META, Google, OpenAI un Groq. Plānots apmeklēt arī ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) Eimsa pētījumu centru Silīcija ielejā.

Tikšanās laikā ar uzņēmumu un izpētes centra vadības pārstāvjiem sevišķa uzmanība tiks pievērsta jautājumiem, kas skar mākslīgā intelekta risinājumu attīstību un potenciālo sadarbību ar Latviju un tās uzņēmējiem kopīgu projektu īstenošanā.

Vizītes ietvaros tiks apmeklēta arī Stenforda Universitāte, kur plānota dalība apaļā galda diskusijā ar Stenforda Universitātes pārstāvjiem, to skaitā Hūverta institūta direktori, bijušo ASV valsts sekretāri, Kondolīzu Raisu (Condoleezza Rice) un Stenforda Universitātes Frīmena-Spogli Starptautisko studiju institūta vecāko pētnieku Frensisu Fukujamu (Francis Fukuyama).

Valsts prezidenta uzruna ANO Ģenerālajā asamblejā paredzēta 25. septembrī aptuveni pusnaktī pēc Latvijas laika. E. Rinkēvičs savā uzrunā pievērsīs sevišķu uzmanību Krievijas agresijai pret Ukrainu un tās radītajiem draudiem uz noteikumiem balstītajai starptautiskajaikārtībai, kā arī krīzei Tuvajos Austrumos un globālo ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanas nozīmei.

ANO Ģenerālās asamblejas laikā plānota Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Guterrešu (António Guterres), kā arī ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu (Andrzej Duda).

Valsts prezidents ir aicināts piedalīties ASV prezidenta Džo Baidena (Joe Biden) un pirmās lēdijas Džilas Baidenas (Jill Biden) pieņemšanā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Sabiedrība Ceturtdien izklīdīs migla un spīdēs saule

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā migla izklīdīs rīta stundās, vietām tā var saglabāties līdz dienas vidum, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ceturtdienas rītā daudzviet gaidāma migla

Ceturtdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla, redzamība vietām samazināsies līdz simts metriem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Pārspēts 18.septembra nacionālais siltuma rekords

Trešdien līdz plkst.14 augstākā gaisa temperatūra valstī bija +25,7 grādi Daugavpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Prezidents: Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi

Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs uzsver nepieciešamību pēc labākas koordinācijas stihiju gadījumos

Stihiju gadījumos būtu nepieciešama labāka dienestu koordinācija un iedzīvotāju informēšana, klātienē iepazīstoties ar stipru lietavu sekām Jelgavā, aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Rinkēvičs: Jāsniedz atbalsts Ukrainai un Moldovai reformu ieviešanā

Jāsniedz nepieciešamais atbalsts Ukrainai un Moldovai Eiropas Savienības (ES) integrācijas reformu ieviešanā, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš otrdien Rīgas pilī tikās ar Luksemburgas ārlietu ministru Ksavjē Betelu.

Sabiedrība Rinkēvičs: patiesības mirklis par valdības rīcībspēju gaidāms rudenī

"Patiesības mirklis" par Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības rīcībspēju gaidāms pēc vasaras pārtraukuma, pirmdien intervijā TV3 izteicās Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.